Pavins hodepine

HEAD TO HEAD: Corey Pavin og Colin Montgomerie skal bryne nebb i Wales i oktober. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Om du trodde Colin Montgomeries valg var vanskelig - ta en titt på Corey Pavins valgmuligheter.

Colin Montgomerie vraket verdens i øyeblikket niende beste golfspiller, Paul Casey, til Ryder Cup-laget. Justin Rose, som har to seire på PGA-touren i år, kom heller ikke med. Men slik ble det altså. Kapteinens privilegium og alt det der.

Nå venter golfverdenen på Corey Pavins valg. Det er ikke så himla lett det heller. Han har fire valg å ta, som alle - når alt kommer til alt - stort sett dreier seg om magefølelse.

Det skal spilles fire runder golf til før Pavin må kunngjøre sine valg. Går han for en veteran? En nykommer? Hvem setter han opp sammen?

Enn så lenge er følgende spillere klare: Phil Mickelson, Jim Furyk, Bubba Watson, Hunter Mahan, Steve Stricker, Dustin Johnson, Jeff Overton og Matt Kuchar.

Her er et knippe andre spillere som står høyt på Pavins liste.

1. Tiger Woods. Nummer én i verden. Begynner å komme i form. Vant til å spille match play sammen med Jim Furyk. Tiger kommer med.

2. Zach Johnson. Han har vunnet i år. Delte tredjeplassen i PGA Championship. Har deltatt i to President Cups og en Ryder Cup tidligere. Er stødig, finner fairwayer og greener, og er god til å putte.

3. Stewart Cink. Fire Ryder Cups og President's Cups. Har spilt seg i god form i det siste. Vant The Open i fjor.

4. Rickie Fowler. Nykommeren som har imponert alle i år. Kan bli en Ryder Cup-spiller i mange år framover. Bestevenn med Bubba Watson, noe som vil utgjøre et morsomt par.

5. Sean O'Hair. Har bare endt utenfor topp 12 fire ganger på de ti siste turneringene. Solid spiller.

6. Anthony Kim. Var bunnsolid før han måtte operere tommelen. Har ikke funnet spillet sitt etter det. En god helg i Boston denne uken vil gjøre Pavins hodepine enda vondere.

7. Lucas Glover. Har vunnet US Open. Hang lenge med helt i teten i Wyndham Championshp nylig. Er veldig het når han først er het.

Men bare fire av disse kan altså komme med.

De tre første skiller seg ut i forhold til erfaring, og mange vil bli overrasket om Pavin velger å vrake en av dem. De neste fire - vel, alt kan skje.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.