Pay and play i Dubai

SAMARBEID: Adm. direktør i Meydan, Saeed Humaid Al Tayer putter med Troons Bruce Glasco på et av de ni hullene som åpner i mars. (Foto: Meydan)

Golf i flomlys synes å være den nye trenden i de arabiske emirater. Nå er det Meydan-gruppen som frister med et nytt konsept.

Samtidig med at fullblodshesteracet Dubai World Cup går av stabelen, åpner Meydan-gruppen i Dubai en flombelyst bane rett ved siden av den verdenskjente veddeløpsbanen. I stedet for å etablere en tradisjonell medlemsbasert golfklubb, satser Meydan-gruppen sammen med driftselskapet Troon Partners, på å gjøre golf tilgjengelig for golfere på alle nivåer gjenom et pay&play-opplegg.

Den nye nihulls golfbanen er designet av Peter Harradine, en arkitekt som for øvrig også står bak Abu Dhabi Golf Club der Robert Rock i januar tok sin andre Eurpatour-seier under Abu Dhabi HSBC Golf Championship. Banen er på 3600 yards fra back tee og er i et terreng med flere naturlige innsjøer som kommer i spill på forskjellig måte. Flombelysningen gjør banen spillbar helt til midnatt, og beliggenheten - bare 20 minutter fra Dubai flyplass -  gjør at man får fantastisk utsikt til Dubai City skyline og galoppbanen.
 
Anlegget omfatter også en flombelyst drivingrange, golfakademi (Academy by Troon), klubbhus med prohsop,  restaurant og bar og øvrige klubbhusfasiliteter.

Det er også hotell og tennisanlegg i umiddelbar nærhet, og med golfbane blir dette nå et av Dubais mest attraktive reisemål.

 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.