Pettersen klatret til topps

ÅRETS FØRSTE? Suzann Pettersen ligger an til å ta sin første seier på over ett år i Mexico. (Foto: All Over Press)

Med en runde igjen å spille har Suzann Pettersen overtatt ledelsen i Mexico, men slaget bak følger fire spillere.

Suzann Pettersen er nok en gang i ferd med å bevise hvorfor hun er å regne som en av planetens beste kvinnelige golfspillere. Før lørdagens tredjerunde av Lorena Ochoa Invitational i Mexico lå Tutta på andreplass, ett slag bak amerikaneren Paula Creamer. Og mens sistnevnte brukte dagen på å falle ned resultatlisten til en sjetteplass, klatret Pettersen til topps.
Dagens runde var på 69 slag, tre under par. Dermed ligger hun 12 under par for turneringen. Det så en stund ut til at hun skulle ta med seg en tre slags ledelse før avslutningen på søndag med fem birdies på de ti første hullene, men to bogeyer mot slutten gjorde at marginen ned til nummer to ble på kun ett slag. Totalt samlet hun sammen fem birdies og tre bogeys på runden.
På andreplass er det fire spillere som snuser Tutta i nakkehårene. In-Kyung Kim fra Sør Korea, Ai Miyazato fra Japan, Karine Icher fra Frankrike og Stacy Lewis fra USA ligger alle 11 under par. Det er med andre ord vid åpent før søndagens avsluttende runde. 
Dersom Suzann skulle dra i land førsteplassen vil det bli hennes syvende seier på LPGA-touren, og hennes første for sesongen. I 2010 har hun hatt mange gode resultater med ti topp fem-plasseringer, men seiren har sittet langt inne. Hennes forrige kom i CN Canadian Women’s Open i september 2009. 
Fjorårsvinner Michelle Wie trakk seg fra turneringen torsdag på grunn av en vond rygg. Hun rakk å spille en runde på seks over par, 78 slag. Lorena Ochoa Invitational som i år arrangeres for andre gang var forøvrig turneringen Wie tok sin første seier som profesjonell. 
 
Resultater finner du her

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.