Pettersen og Skyum seiret på Borre

100 PROSENT: Stine Pettersen og Michael Skyum har spilt til sammen spilt tre Norgescup-turneringer i år, og står totalt med tre seire. (Foto: Christian Skyum)

Juniorene Michael Skyum og Stine Pettersen vant Callaway Open på Borre Golfklubb.

Huseby & Hankø Golfklubbs Michael Skyum måtte ut i omspill mot Markus Faye Leanderson, hvor han til slutt ble for sterk for Oslo-spilleren. De to endte begge to over par for turneringen.

Skyum startet dagen på delt fjerdeplass og noterte seg for en 73-runde (+1) søndag. Den inneholdt tre birdies, fire bogeys og resten par. Ledertrioen etter første runde, Stian Lund, Erlend Kristoffersen og Kristoffer Fløistad falt til tredje, fjerde-og sjetteplass. Lund lå lenge an til å vinne, men falt tilbake med to bogeys på de tre siste hullene.

Dette var Skyums første Norgescup-turnering for sesongen, og seieren lover godt før kommende ukes junior-NM på Miklagard.

I jenteklassen var det Stine Pettersen (Moss & Rygge GK) som til slutt trakk det lengste strået. Hun kjempet seg forbi Solveig Helgesen som ledet etter første runde, og vant til slutt med to slags margin. Vinneroppskriften ble fire over par etter runder på 77 og 71 slag. Pettersen vant den eneste Norgescup-turneringen hun har deltatt i dette året - sesongstarten på Solastranden GK. Det holdt til en niendeplass på Order of Merit-listen før helgens konkurranse, og med to av to mulige seire vil hun nok være helt oppe i toppen når den oppdaterte versjonen slippes en av de nærmeste dagene.

Neste Norgescup-turnering blir NM på Bjaavann 4. til 7. august.

 

Runde 1

Trioen i tet i herreklassen innledet med åpningsrunder på par, og leder dermed med tre slag på en annen trio - Claus Gunnestad, Håkon Svenneby og Michael Skyum som deler fjerdeplassen.

Av lederne er det kun Stian Lund som har proff-status, men er nede på en 82. plass på Norgescupens Order of Merit-liste. Mjøsen GKs Erlend Kristoffersen ligger på andreplass på Norgescupens Order of Merit-liste, etter at fire turneringer på årets program er gjennomført. Kristoffer Fløistad (Kjekstad GK) må sies å være dagens store overraskelse ettersom han er nummer 71 på denne listen. Det skal dog sies at han har spilt kun to turneringer i år, sammenlignet med Kristoffersens fire.

Lederen av Norgescup OoM, Christoffer Carlsen (Haga GK) åpnet med en 80-runde på Borre og er på en 43. plass, åtte slag bak.

I dameklassen leder Bjørnefjordens Solveig Helgesen med ett slag på Larviks Mariell Bruun. Her stilte kun 14 damer til start, sammenlignet med 118 i herreklassen. Helgesen åpnet med en runde på tre over par, som inneholdt fire birdies, tre bogeys og to dobbelbogeys. Hun er forøvrig nummer 14 på Norgescup OoM. Lederen her, Charlotte Andresen (Drøbak GK) misset cuten etter en svak 91-runde.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.