Pettersson tangerte Parnevik

KRAFTPLUGG: Øl og iskrem var tydeligvis det som skulle til for at Carl Pettersson ble en vinner på PGA-touren igjen. (Foto: All Over Press)

Carl Pettersson gikk søndag helt til topps i RBC Heritage på Harbour Town. Dette var svenskens femte tittel på PGA-touren. Samtidig klatret Rory McIlroy tilbake til toppen av verdensrankingen.

For et par år siden gikk Carl Pettersson ned nesten 15 kilo. Den tettbygde svensken mistet samtidig golfsvingen svingen sin. Da bestemte han seg for å komme tilbake til trivselsvekt, og begynte med en "diett" bestående av øl og iskrem. Etterhvert kom også resultatene.

 

- Bare fordi man ikke ser ut som en atlet, betyr ikke det at man ikke er det. Vi løper ikke akkurat maraton der ute, vi går 18 hull, sa Pettersson som noterte seg for en avslutningsrunde på to under par (69). Det holdt til en fem slags seier på Zach Johnson.

 

Seieren var hans første på PGA-touren siden 2010. Han er nå oppe på fjerdeplass på FedExCup-listen, og delte samtidig landsmann Jesper Parneviks rekord for flest seiere for en svensk spiller. Med seieren kunne han innkassere snaue 6 millioner kroner.

 

Avgjørende for seieren hans var hvordan han spilte front nine på Harbour Town denne uken. Han avsluttet med en totalscore på 14 under par, men gikk hull 1-9 alene på 13 under.

 

Verdensener før turneringen, Luke Donald var avhengig av en topp 8-plassering for å beholde posisjonen på toppen av verdensrankingen. Med 37. plass er imidlertid Rory McIlroy nå tilbake igjen på toppen. Donald sier han allerede har bevist at han er en av verdens beste spillere, og er sikker på at han vil bli ansett som det uavhengig av hva rankingen sier. - Fokuset mitt nå er å vinne turneringer, fortalte engelskmannen etter runden.

 

 

(Kilde: pgatour.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.