PGA-drømmen lever for Knut

LANGT: Det skal understrekes at veien fortsatt er lang, men Knut Børsheim åpnet godt i årets kvalik. Foto: Tom Erik Andersen

Knut Børsheim imponerte med sjetteplass i forkvalet i USA. Dermed er Fana-spilleren videre til førstesteget på PGA-kvaliken.

Knut Børsheim har imponert stort i Florida denne uken. Han har ligget i tetsjiktet under hele turneringen, og etter 70 slag, to under par fredag endte han på en meget sterk sjetteplass.
Han er dermed kvalifisert til å delta i den første kvalikturneringen til PGA-touren. Børsheim var den eneste spilleren fra Skandinavia blant de 41 som gikk videre til selve PGA-kvaliken.
Det skal understrekes at veien fortsatt er lang. Børsheim må gjennom to nye steg før det hele skal avgjøres over 108 hull på Orange County National i Orlando 1. til 6. desember. Bare de 30 beste får kortet til PGA-touren i 2011.
Om han skulle klare å komme gjennom det trange nåløyet vil han være den første nordmannen som klarer å gå den lange veien siden Henrik Bjørnstad i 2005.
Morten Orveland har også deltatt i førkval i USA denne uken. Han har hatt en vanskelig uke i Texas, og med 19 over par for turneringen etter tre runder var avansement langt utenfor rekkevidde. Han fikk i likhet med de norske gutta i Skotland ikke lov til å fullføre turneringen, og endte dermed opp uten plassering.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.