PGA Tour blir gratis på Eurosport

PGA Tour blir gratis på Eurosport

Tiger og Rory & co. blir gratis på Eurosport fra 2016 til 2021. (Foto: Getty Images)

Norsk Golf meldte tidligere i vår at C More overtar TV-rettighetene til PGA Tour fra Viasat fra og med 2016. Nå har imidlertid Discovery Networks snappet opp rettighetene.

Les også: C More overtar TV-rettigheter fra Viasat Golf 

PGA Tour-sendingene blir å se på Eurosport og strømmetjenesten Dplay fra og med januar 2016. Rettighetene inkluderer minimum 36 PGA Tour-rettigheter per sesong, samt Presidents Cup i 2017, 2019 og 2021.

 Eurosport Norge vil sende i snitt minimum to timer hver dag fra torsdag til søndag under hver PGA Tour-turnering. Brukerne av Dplay vil få tilgang til alt som er tilgjengelig fra arrangørens side.

– Dette er en flott rettighet for oss. Bak folkesportene fotball, ski og håndball er Norges Golfforbund det største særforbundet i landet. Her er det et stort potensiale for oss som TV-hus, og vi skal gjøre alt vi kan for å tilby folk den beste golf-dekningen Norge har sett, både på lineær-TV og digitalt, sier sportsjef Jan Erik Aalbu i Discovery Networks i pressemeldingen.

– Det er bare å glede seg til å se Tiger Woods, Rory McIlroy, Phil Mickelson og ikke minst den nybakte Masters-vinneren Jordan Spieth i aksjon. Dette er golfens Champions League, og på Eurosport Norge ser du det gratis. Det er, så vidt meg bekjent, første gang det norske folk har muligheten til å se en av verdens mest prestisjefylte golf-turneringer uten å måtte betale for det. Samtidig håper vi selvsagt at vi kan booste abonnentmassen på Dplay med alt det gode PGA TOUR-innholdet vi tilbyr digitalt, sier Aalbu videre.

Det var i utgangspunktet nå TV2-eide C More Norge som overtok PGA Tour-rettighetene fra Viasat Golf på et nordisk nivå.

Etter det Norsk Golf erfarer beholder C More Danmark og Sverige visningsrettighetene til PGA Tour, mens Discovery Networks nylig kom inn og overbydde C More for å sikre visningsrettighet i Norge. Rettighetene gjelder fra 2016 til og med 2021, og inkluderer ikke majorturneringene. De er fortsatt i Viasats eie frem til 2018. Masters-rettighetene forhandles på sin side hvert år.

Thierry Pascal fra PGA TOUR uttrykker at de er tilfreds med å ha landet den nye avtalen.

– Vi i PGA TOUR er strålende fornøyde med å gå inn i dette langvarige samarbeidet med Discovery Networks, det kommer til å øke dekningen av touren i Norge fra 2016. Vi synes Discoverys tanker om å utvide distribusjonen på både Eurosport og Dplay er veldig spennende. Det sikrer en enda bedre eksponering av alle klassespillerne som konkurrerer i PGA TOUR-en, sier Thierry Pascal, Vice President, International Media i PGA TOUR i pressemeldingen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.