PGA Tour motsetter seg forankring-forbudet

PGA Tour motsetter seg forankring-forbudet

SETTER SEG PÅ BAKBENA: Tim Finchem og PGA-touren er uenige i USGA og R&As regelendringsforslag. (Foto: All Over Press)

Putterdebatten tok en ny vending søndag: PGA Tour er ikke enig USGA og R&A sine ønsker, og vil ønsker ikke å forby forankring av puttere på PGA-touren. (Se video!)

Det fortalte PGA Tour-kommisjonær Tim Finchem under en pressekonferanse i avslutningsrunden av WGC Match Play Championship søndag.

 

USGA og R&A fremmet sitt forslag om et forbud av forankrede puttere i november, hvor de ga tourene 90 dager på å kommentere saken. Søndag kom svaret fra PGA Tour: De ønsker å fortsette som før.

 

- USGA og R&A varslet oss for flere måneder siden om sin intensjon om å fremme et forslag til i hovedsak å endre oppfatningen på hvordan et putterstroke skal være, ved å definere det som noe man ikke kan forankre til kroppen din. Vi har gått gjennom en prosess for å bestemme vårt standpunkt, og vi kom til en konklusjon forrige uke, sier Tim Finchem.

 

- I hovedsak tror vi ikke at et forbud av foranking er det beste for å ivareta golfen eller PGA-touren. Det er en del av spillet. Vi mener at det ikke gir noen fordel i konkurranse, konkluderer Finchem. Se hele pressekonferansen nederst i artikkelen.

 

Les også: Regelforslag mot langputtere 

 

Finchem legger også til at 13 av deres 15 spillere i deres rådgivende organ var i mot forbudet. USGA hadde følgende å si om at Finchem og co. nå motsetter seg deres forslag:

 

- Perioden på 90 dager for å kommentere forslaget har vært en veldig bra prosess. Vi fortsetter å høre på de ulike synspunktene, og har hatt mange produktive samtaler med hele golfmiljøet, noe som minner oss på hvor mye folk bryr seg om sporten. Mens vi vurderer ulike perspektiver på forankring, har det alltid vært vår posisjon at Regel 14-1b skal avklare og bevare den tradisjonelle naturen av hva et puttingstroke er, og som har bidratt til å gjøre golf til en unik og underholdene kombinasjon av ferdighet og utfordringer, sier en talsmann for USGA. R&A har ikke ønsket å uttale seg om saken ennå.

 

Hva synes du om at PGA Tour motsetter seg USGA og R&As forslag? Bruk kommentarfeltet og del din mening i putterdebatten.

 

Relaterte saker:

 

Bradley kan ta USGA til retten

 

Dobbeltmoralsk putterdebatt?

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.