Phatlun leder fortsatt - men England øyner hjemmeseier

Georgia Hall

Georgia Hall ligger på andreplass før siste runde av Womens British Open. (Foto: Getty images). 

Pornanong Phatlum leder før siste runde av Womens British Open, men like bak ligger hjemmehåpet Georgia Hall. 

Det tetter seg naturlig nok til i toppen av leaderboard etter den tredje runden av Womens British Open på Royal Lytham i England. Øverst på lista ligger fortsatt Pornanong Phatlum, som på dagens runde gikk tre under og dermed er 13 slag under totalt. Men bak 28-åringen som jakter sin første Majortittel er det et kobbel av spillere i god posisjon. Fem spillere er innen tre slag av lederen. 

Nærmest ligger hjemmehåpet Georgia Hall. 22-åringen fra Bournemouth ligger slaget bak med 12 under. Hall jakter også sin første Majortittel, hennes beste plassering er fra nettopp British Open, i 2017 fikk hun tredjeplass i turneringen. 

Deretter følger den Sør Koreanske duoen So Yeon Ryu og Sung Hyun Park på henholdsvis to slag og tre slag bak Phatlum. Mamiko Higa og Minjee Lee er også i meget god posisjon, de er også tre slag bak før siste runde. 

Av de seks øverste spillerne er det kun Ryu og Park som har vunnet Majortitler tidligere. De står med to hver, men ingen av de har vunnet British Open. Sjansene er dermed gode for at det blir en helt ny Majorvinner når turneringen avsluttes søndag. 

Og lederen Phatlun er klar over presset og har en helt klar teknikk på hvordan hun holder seg rolig utover i turneringen. 
- Jeg synger for meg selv mens jeg går rundt, fortalte thailenderen til The Guardian da hun fikk spørsmål om hvordan hun skulle holde nervene i sjakk. 

Det ligger an til en spennende avslutning søndag, med lignende værforhold som spillerene har hatt så langt. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.