Planlegger pep-talk med Garcia

UTE AV FORM: Det er ikke mye som minner om den gode, gamle Sergio Garcia for tiden. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Sergio Garcia er viktig i Colin Montgomeries Ryder Cup-planer.

Sergio Garcia sliter for tiden. Sist uke misset han cuten i Madrid Masters, og han faller stadig nedover på verdensrankingen. Det er en stund siden forrige topplassering. Han har ikke vunnet siden The Players Championship i 2008.

Det er dårlig nytt for Ryder Cup-kaptein Colin Montgomerie, som ikke legger skjul på at Garcia er viktig i hans planer. Monty planlegger nå en prat med spanjolen før US Open senere i måneden.

- Sergio er den viktigste mannen jeg skal snakke med, sa Montgomerie under et intervju med BBC Radio 5 Live nylig. - Jeg skal gi ham en pep-talk og si "kom igjen, jeg trenger deg. Vi trenger deg." Forhåpentligvis vil det komme noe godt ut av det.

Selv om han ikke er kvalifisert selv til turneringen, skal Montgomerie reise til Pebble Beach for å se nærmere på sine kandidater.

Garcia, som første gang kvalifiserte seg til Ryder Cup i 1999 - som 19-åring - håper å kunne gjøre det igjen for sjette gang. Han er imidlertid et stykke unne å være automatisk kvalifisert til laget, men Monty mer enn indikerer at Garcia kan få en plass på laget likevel.

- Spanjolene har alltid bragt med seg en fantastisk lidenskap inn i Ryder Cup. Sergio er intet unntak.

USAs kaptein Corey Pavin sa i forrige uke at Tiger Woods ikke er garantert en plass på laget, hvis han er skadefri. Men Monty håper likevel at Tiger kommer med.

- Det gjør jeg, for turneringens skyld. Det blir en større og bedre turnering hvis han er med. Jeg kan ikke se at Corey Pavin utelater Tiger. Det vil være en veldig modig mann som utelater Tiger Woods.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.