Plassér ballen riktig

Riktig oppstilling i forhold til ballen er helt avgjørende for gode balltreff. Det trenger ikke å være så vanskelig. Slik gjør du det.

 
DRIVER
Moderne drivere har store køllehoder. Ballen pegges mye høyere for å kunne treffe den på vei opp fra bunnen av svingen. Svingens laveste punkt skal alltid være rett ned for kroppens senter. Derfor bør du posisjonere ballen på innsiden av din fremre fot i oppstillingen. Da treffer køllehodet ballen på vei opp og generer høyde, lengde og lite spinn.
 
JERN
Med lengre jernkøller (eks. 3-5) ønsker du ikke å ta store divots (gressfliken som køllebladet tar med seg etter balltreffet). Ved å posisjonere ballen litt til venstre for midten (for høyrespillere), sikrer du at du «feier» ballen av gresset. Et slik nøytral angrepsvinkel gir en god kombinasjon av høyde, lengde og spinn.
 
WEDGE
Med korte jern (6-9) eller wedgene skal ballen posisjoneres i senter eller noe bak senter i oppstillingen. Dermed sørger du for at bunnen av svingen er «etter» ballen. Du treffer altså ballen på vei nedover. Jo kortere kølle, jo brattere ned skal du komme og jo større divots skal du ta. Vel, alt innenfor rimelighetens grenser.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.