Portugal går for Ryder Cup

SLIK SER DEN UT: Ryder Cup-trofeet 2010 - dette vil Frankrike, Spania, Tyskland, Nederland og Portugal gjerne gi bort i 2018. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Portugal kaster seg inn i kampen om å få arrangere Ryder Cup i 2018.

Og de gjør det med støtte av Don Jaime Ortiz-Patiño, grunnleggeren av Valderrama, stedet der Ryder Cup fant sted i 1997.

En portugisisk delegasjon reiste til Celtic Manor i begynnelsen av måneden for å møte Ryder Cups toppfunksjonærer, og for å introdusere sine ambisiøse planer.

Portugal har nemlig intensjoner om å bruke en milliard euro på et nytt golfkompleks på Herdade da Comporta, som ligger like ved den idylliske landsbyen Comporta ved kysten. Den amerikanske designeren Tom Fazio har gått sammen med European Golf Design for å lage et splitter nytt anlegg - The Comporta Links.

Det vil i så fall bli Fazios første bane på denne siden av Atlanterhavet. Blir det hele noe av, er det ventet at banen raskt vil bli ansett som en av Europas beste.

Området vil, med tid, huse hele åtte baner. Totalt vil det bli 32 hoteller, og det vil også gi området 15.000 nye arbeidsplasser.

Utviklingen av prosjektet har allerede startet, men portugiserne ser på en vellykket Ryder Cup-kampanje som en ideell måte å gi byggingen vind i seilene.

Portugal er et av fem land som har meldt seg på i kampen om å få arrangere Ryder Cup. Fra før av er Spania, Frankrike, Tyskland og Nederland med. Hvem som til slutt får det ærerike oppdraget, blir kunngjort i april 2011.

Kilde: Reuters


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.