Positiv til endringen

POSITIV: Europa-kaptein Colin Montgomerie er positiv til endringen av spilleformatet. (FOTO: Getty Images)

Monty er glad de slipper å ta mandagen i bruk for å avgjøre Ryder Cup. 

Den lange regnpausen første dag av Ryder Cup har gjort at arrangøren i samarbeid med kapteinene har bestemt å endre spilleformatet. Søndagen består fortsatt av 12 singlematcher. Lørdag derimot skal de første fourballmatchene avgjøres. Deretter starter andre del som består av seks foursomematcher. Tredje del spilles senere lørdag, to fourball og fire foursome. 

- Personlig er jeg glad for dette. Mandag er aldri noe god sportsdag å avslutte på. Jeg har spilt playoff i US Open på en mandag, men da er det virkelig over. Så all kreditt til organisasjonen for å legge en god plan. Og det er supert for publikum, sier han til rydercup.com. 

Monty forteller også at gutta hans brukte gårsdagens lange pause til å slappe av, spille dataspill og skravle. Han var også imponert over tusenvis av fans som holdt ut i regnet og ventet på at de skulle starte igjen. 

Endringen medfører at alle spillerne på begge lag må i aksjon. Også dette er Monty glad for. 

- Endringen gir alle muligheten til å spille, og det gjør min situasjon enklere. Jeg trenger ikke velge ut åtte som skal spille. Alle spiller. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.