Poulters drømmehøst

Poulters drømmehøst

ÅRETS FØRSTE: Ian Poulter tok sin første individuelle seier for året. (Foto: All Over Press)

Først ledet han Europa til seier i Ryder Cup. Søndag tok han sin første individuelle tittel for året i WGC Champions i Kina. (Se video!)

36-åringen fra England spilte hovedrollen da Europa på dramatisk vis snudde hele Ryder Cup i slutten av september. Søndag avsluttet han med åtte birdies på de første 15 hullene for å ta kontroll over WGC HSBC Champions, samarbeidsturneringen mellom Europa-og PGA-touren.

Seieren er Poulters andre i en WGC-turnering, etter han i 2010 slo sin landsmann Paul Casey i finalen av Accenture Match Play Championship.

- Det var en spesiell dag. Jeg visste at jeg hadde en god runde i meg på den golfbanen, kommenterte Poulter etter søndagens seier.

Lederne før siste runde, Louis Oosthuizen og Lee Westwood falt begge tilbake da de avsluttet med runder på par. De ble begge forbigått av Ernie Els og Phil Mickelson, som til slutt delte andreplassen to slag bak Poulter sammen med Jason Dufner og Scott Piercy.

- Det har vært noen utrolige fem-seks uker etter Ryder Cup, for så å komme hit i god form, sier Poulter, og sikter til fjerdeplassen i forrige ukes BMW Masters.

- Jeg spilte bra hele forrige uke, og tok med meg følelsen derfra videre. Jeg visste at om jeg holder meg tålmodig så vil jeg gå hele veien til slutt. Jeg har mye selvtillit med putteren nå. Det er så deilig å få hendene mine på et nytt trofé, og være tilbake i vinnersirkelen.

Lee Westwood virket i kontroll på starten av runden da han åpnet opp en luke på tre slag. En dobbelbogey på det femte, etterfulgt av tre ytterlige bogeys på de siste ni skulle imidlertid stikke kjepper i hjulene for hans vinnersjanser. Til slutt ble det en delt sjetteplass med Oosthuizen.

På vei til det 16. hullet ledet Poulter med tre slag på Mickelson. En bogey på det 17. og et svakt innspill på det avsluttende hullet åpnet døren for amerikaneren, men Poulter viste igjen hva han er laget av da han sikret med å rulle i sin lange birdieputt.

Høydepunkter


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.