Poulters fem seierskort

COCKY: Ian Poulter har masser av selvtillit, noe som kan komme godt med før de siste to rundene av årets Masters. (Foto: David Cannon, Getty Images)

Her er fem - egentlig seks - grunner til at Ian Poulter kan vinne årets Masters.

Ian Poulter er en av spillerne på PGA-touren, eller på en hvilken som helst tour, egentlig, som bryr seg mest om klær. Men det finnes neppe et plagg han ønsker seg mer enn den grønne jakken man får som det synlige beviset på at ingen var bedre enn nettopp han under fire dagers spill på Augusta National.

Nå leder han etter to runder. To ganger 68 slag vitner om en brite som har temmet Augusta, og som er klar for å ta steget helt opp. Han er klar for å bli kjent for mer enn spraglende klær og vittige kommentarer.

- Spillet mitt er mye bedre nå enn hva det var da jeg først kom hit. Jeg har lært banen å kjenne i løpet av de siste seks årene. Jeg føler meg komfortabel når jeg slår enkelte slag der ute, noe jeg ikke var for seks år siden, sa han etter sin runde fredag.

Pgatour.com har listet opp fem grunner til hvorfor Ian Poulter kan være mannen som ikler seg den grønne jakken søndag kveld.

1. Hans vilje til å være aggressiv. Augusta er en bane man må angripe.
2. Hans forberedelse. Han hadde to ukers spillefri i forkant av turneringen, og brukte den blant annet til å gå opp banen grundig. Han hadde to fulle treningsdager på Augusta før Masters-uken begynte.
3. Han elsker rampelyset, liker oppmerksomheten. Mange holdt Poulter som en av favorittene før turneringen, noe han digger.
- Det får meg til å fokusere, sier han.
4. Han vant en turnering tidligere i sesongen, og har endelig bevist at han duger også på amerikansk jord.
- Det har utgjort en stor forskjell. Jeg har fått ekstra selvtillit på grunn av det, mener han.
5. Puttingen hans. På den første runden brukte han 1,4 putter på hver green i snitt. Runde to: 1,5. Fortsetter han slik, skal det mye til å stoppe ham.
Det er egentlig en grunn til. Poulters selvtillit.
Men det visste vi fra før av.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.