Presset stresser ikke Tiger

OFFENSIV: Det var en blid og opplagt Tiger Woods som tirsdag møtte pressen før Bridgestone Invitational. Foto: All Over Press

- Jeg er klar over at jeg kan vippes ned fra toppen denne helgen, sier Woods.

Torsdag starter WGC Bridgestone Invitational på Firestone, en turnering Tiger Woods har vunnet fire år på rad. Men denne gangen er det ikke Tigers seiersrekke som står i fokus før turneringen drar i gang. Alt handler om hvem som er på toppen av verdensrankingen kommende mandag.

- Ja, jeg er klar over at jeg kan vippes ned fra toppen denne helgen. Dere minner jo meg på det hver eneste uka, sa en smilende Tiger Woods da han møtte til pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Phil Mickelson overtar tronen hvis han vinner, han kan også gjøre det med en topp 4-plassering. Lee Westwood må bli nummer 1 eller to for å detronisere Woods, de to sistnevnte går også sammen de to første dagene. Mickelson er satt opp mot det irske stjerneskuddet Rory McIlroy.

Det er nå snart et år siden Tiger Woods vant en golfturnering. Den siste seieren kom i september i fjor.

- Det har vært ti lange måneder etter at alt kom fram, innrømmer Tiger Woods.

- Også tidligere har jeg hatt lange perioder uten seier, men dette har naturligvis vært noe annet. Jeg føler imidlertid at bitene er i ferd med å falle på plass i gjen nå. Jeg er ikke en spiller som er veldig bra den ene uken og veldig dårlig den neste. For meg går det mer i trender. Og det er en god følelse at spillet nå kommer tilbake.

Verdenseneren innrømmer at han har slitt med puttingen spesielt.

- Det har vært et problem. Jeg har hatt flere tre-putter enn normalt, hvilket ikke ligner meg egentlig. Når alt kommer til alt har jeg nok ikke trent nok på dette de siste par årene. Tidligere viet jeg mye tid på puttinggreenen i treningsarbeidet. Den siste tiden har det vært back to basic. Bare hardt arbeid kan ta meg ut av det, sier Tiger Woods.

Så gjenstår det å se om det er nok til å holde på topposisjonen også etter helgens spill.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.