Prisdryss for McIlroy

Prisdryss for McIlroy

ÅRETS SPILLER: Rory McIlroy dominerte siste halvdel av 2012. (Foto: All Over Press)

Verdenseneren har blitt utnevnt årets spiller av PGA of America. Nord-iren vant også Vardon-trofeet for den laveste snittscoren gjennom sesongen.

McIlroy leverte sin beste sesong så langt i hans fortsatt unge karriere, med å vinne en major og pengelistene på begge sidene av Atlanteren. Nå får han ytterlige belønning for innsatsen med utmerkelsen PGA of America Player of the Year.

Verdenstoer Tiger Woods kom på andreplass i kåringen, men var ikke med i kampen om Vardon-trofeet etter han trakk seg fra WGC-Cadillac Championship i Miami i mars. Hadde det ikke vært for dette ville han endt på andreplass også her med sin snittscore på 68,9, like bak McIlroy sitt gjennomsnitt på 68,87.

PGA-touren har sin egen Player of the Year-kåring. Vinneren blir utvnevt 30. november, og McIlroy er også her soleklar favoritt. Han er nominert sammen med Jason Dufner, Bubba Watson, Brandt Snedeker og Tiger Woods.

Vinneren av forrige helgs Children's Miracle Network Hospitals Classic, Charlie Beljan er blant de nominerte i kategorien for årets nykommer. Sammen med ham er svenske Jonas Blixt, Bud Cauley, John Huh og Ted Potter. Av disse er Cauley den eneste spilleren som ikke har vunnet en turnering i år. Han har imidlertid bokført seks topp 10-plasseringer, mer enn noen annen rookie.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.