Prisdryss over Luke Donald

IKKE LUCKY LUKE: Luke Donald har vært best gjennom hele 2011-sesongen. Ikke rart det drysser priser over ham. (Foto: Sam Greenwood, Getty Images)

Luke Donald bare vinner og vinner.

For et år engelske Luke Donald har hatt. Andre som har overtatt tronen etter Tiger Woods, har slitt med å levere topp-prestasjoner uke inn og uke ut, men så ikke med Luke Donald. Han har vært golfsportens desidert beste golfspiller i 2011, og det gir seg ikke bare utslag i en topp-plassering på verdensrankingen. I helgen vant han en ny turnering på PGA-touren, han stakk derfor av med pengelisten i golfens gjeveste selskap, og mandag stakk han også av med PGA of America player of the year-prisen.

Det er ikke det samme som Årets Spiller-prisen, som er kåringen spillerne selv står for, men en pris som er basert på oppnådde poeng i løpet av en sesong. Den forrige europeeren som vant denne prisen, var Sir Nick Faldo i 1990. Prisen ble første gang delt ut i 1948.

Men det stopper ikke der. Det er også klart at Luke Donald stikker av med Vardon Trophy, som er prisen man får for den laveste gjennomsnittsscoren på PGA-touren i løpet av en sesong. 68,86 slag - smak litt på det tallet - var et godt stykke bedre enn nummer to på listen - Webb Simpson (69,25). Steve Stricker ble nummer tre med 69,36.

Og hederen kommer neppe til å stoppe med det. Donald kommer til å vinne Race to Dubai også, som er Europatourens svar på pengelisten. Og han kommer trolig til å bli kåret til Årets Spiller av spillerne. Den prisen, som trolig henger høyest, blir kunngjort først i begynnelsen av desember.

PGA-touren bestemte seg for øvrig tidligere i uka for å vente til etter World Golf-Championships-HSBC Champions er over før spillerne kan stemme på sine kandidater. Turneringen regnes som en offisiell seier dersom et PGA-medlem vinner den. Stemmesedlene må være levert tilbake innen 9. desember.

Luke Donald er en av seks spillere som har vunnet to ganger på PGA-touren denne sesongen. De andre fem er Bubba Watson, Mark Wilson, Webb Simpson, Keegan Bradley og Nick Watney. Men det skal mye til å nekte Donald også den prisen.

Kilde: golf365.com/pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.