Proffdebut for supertalent

FREMADSTORMENDE: Det er knyttet store forventninger til Carly Booth på damenes europatour. (Foto: David Cannon, Getty Images)

Mange begynner sine profesjonelle karriere på Ladies European Tour denne uka. Carly Booth er en av dem.

Denne uka flytter toursirkuset seg til Marokko for Lalla Meryem Cup. For Carly Booth er turneringen helt spesiell - det er første gang hun deltar som profesjonell. Den skotske jenta er bare 17 år gammel, og blir regnet for å være et eksepsjonelt talent.
Klubbmester som 11-åring
I en alder av bare 11 år ble hun Storbritannias yngste klubbmester på Dunblane New. Hun har vunnet turneringer i Abu Dhabi, to ganger faktisk, og i en alder av 14 år deltok hun i sin første profesjonelle turnering Skottland Open (i 2007). Hun endte på delt 13. plass og øverst blant amatørene.
Forberedelsene til proffdebuten har ikke gått helt etter planen. Mandag kveld kom ikke golfkøllene hennes fram til Marokko, hvilket betydde at hun gikk glipp av en treningsrunde på Royal Golf Anfa Mohammédia tirsdag. Likevel er hun svært opprømt med tanke på debuten.
- Jeg har bare lyst til å gå ut og prøve å gjøre mitt beste. Jeg vil ikke legge noe ekstra press på meg selv, bare gå ut og ha det gøy, sier hun til ladieseuropeantour.com.
På skole fortsatt
Hun tviler ikke på at hun kommer til å være nervøs.
- Men jeg har allerede spilt to proffturneringer, så jeg har litt erfaring med det. Det går sikkert fint, tror hun.
Booth, som fortsatt går på skolen, kommer ikke til å kunne delta i så mange turneringer hun hadde ønsket, siden hun skal opp til eksamen i juni. Uansett blir det spennende å følge både henne og andre debutanter i turneringene som kommer.
Det er ikke bare kvinnene som spiller i Marokko denne uka. Også herrene på europatouren svinger seg rundt i King Hassan II Trophy, en turnering som er blitt avviklet siden 1971. Turneringen er tidligere blitt vunnet av storheter som Vijay Singh, Payne Stewart, Nick Price, David Toms, Padraig Harrington og Ernie Els.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.