Profftour til Norge

PROFFTOUR I NORGE: Jan Are Larsen er en av flere spillere som får muligheten til å spille CT på norsk jord dersom avtalen nå går i orden. (FOTO: All Over Press)

NGF er i forhandlinger om langsiktig samarbeid med Challenge-touren, det synes Frode Scheie er fantastisk gode nyheter. 

NGF er i disse dager i ferd med å sluttforhandle en avtale med Challenge-touren om en årlig turnering i Norge de neste tre årene. 

- Det vil være fantastiske nyheter om vi får CT tilbake etter to års fravær. Det åpner mange muligheter fra unge fremadstormende spillere og våre nåværende proffer, sier sportssjef Frode Scheie.

Om alt går etter planen vil det igjen bli Challenge-tour på norsk jord 11.-14. august 2011.

 - Jeg er fantastisk glad for at vi nå ser ut til å få en turnering av så høyt format i Norge. Det er så viktig for framtidens golfere. CT er veien fram for mange spillere, og gir dem verdifull erfaring. Det er også viktig for at våre eksisterende proffer kan få vist seg fram, sier Scheie, som legger til at å få CT tilbake i Norge er en viktig del av forbundets OL-satsing. 

 

Leter etter arrangørklubber

Den neste uken skal NGF bruke til å møte aktuelle norske arrangørklubber for å finne en eller flere klubber som ønsker å arrangere turneringen. En Challenge-tour innebærer et betydelig løft for den aktuelle klubben, som kan regne med økt status og betydelig markedsføring nasjonalt og internasjonalt.

 - NGF er avhengig av et godt samarbeid med en eller flere klubber som ønsker å bidra til å synliggjøre golfen i Norge. En Challenge-tour krever mye, men gir samtidig arrangørklubben gode muligheter til å utvikle sine kunnskaper og erfaringer som arrangør på høyt nivå, hvilket også gjør det nasjonale turneringsnivået generelt bedre på sikt, sier sportssjef Frode Scheie i NGF.

 

Skal matches internasjonalt

For mange er Challenge-touren første skritt på veien i en profesjonell karriere. Samtidig får spillerne som ofte er avhengig av gode samarbeidspartner,e mulighet til å vise seg frem på hjemmebane.

- Vi får i 2011 et meget sterkt lag på Challenge-touren som kan bidra til å gjøre turneringen mer interessant for publikum, media og samarbeidspartnere, fortsetter Scheie.

 

Nasjonal kvote

Norge har i flere år hevdet seg i internasjonal amatørgolf gjennom store prestasjoner i EM og VM. Med spillerne som Marius Thorp, Eirik Tage Johansen, Henrik Bjørnstad, Marianne Skarpnord, Lill-Kristin Sæther og Suzann Pettersen har vist at det også går an å hevde seg også på den profesjonelle arenaen.

En Challenge-tour innebærer en forholdsvis romslig nasjonal kvote, noe som gjør at andre elitespillere som ikke er kvalifisert kan få muligheten til å prøve seg på nivået i en internasjonal turnering.

Samtidig står NGF fritt til å bytte plasser med andre arrangører av Challenge-touren. Det gir norske spillere som i utgangspunktet ikke er kvalifisert for spill på touren en mulighet til å spille flere turneringer. Dette kommer godt med fordi de 20 beste sammenlagt på Challenge-touren er kvalifisert for Europa-touren. Det er derfor viktig at norske spillerne får spilt så mange turneringer på som mulig.

 

Om Challenge-touren

The Challenge Tour er turneringsserien på andre nivå innenfor profesjonell golf i Europa. Turneringsserien som arrangeres av PGA European Tour, består av et tjuetalls turneringer i og utenfor Europa. De 20 beste spillerne totalt kvalifiserer seg for neste års Europa-tour som er Europas svar på USAs PGA-tour. Den totale premiepengepotten i 2008 var på drøyt seks millioner euro.

I 2010 har spillere som Marius Thorp, Jan-Are Larsen, Peter Kaensche og Lars Petter Brovold deltatt i turneringer på Challenge-touren. Marius Thorp er klar for neste års europatour som følge av å være blant de 20 beste.Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.