Puttene satt ikke

Kjedelig: Espen Kofstad gjorde mye bra i dag, men puttene satt dessverre ikke. (Foto: Kristin Moe Krohn)

Espen Kofstad og Knut Børsheim lykkedes ikke helt i første runde av Norwegian Challenge torsdag. Spanske Velasco er i ledelsen på Byneset.

– Jeg får ikke satt puttene, stønnet europatourspiller Knut Børsheim  etter ferdig spilt runde. På de første ni ble det fem strake par, en birdie og tre nye par. Med en birdie på det tiende hullet, så det lyst ut, men putteren var ikke på Fanaspillerens parti. Bogeys på hull tre og hull fem tuklet det til, og selv med en eagle på hull syv, ble det "bare" to under på torsdag.

– Det er så kjedelig, det blir minst toputt nesten hver gang! Espen Kofstad var heller ikke spesielt fornøyd, da han leverte scorekortet på -1. Tre birdies , to bogeys og resten par, holdt til en foreløpig 52. plass for Losbyspilleren som vant i Acaya Open i juli, kom på 3. plass i English Challenge for bare to uker siden, og som nå ligger på 5. plass på Challenge Tour-rankingen.   

 

Tett i toppen

Fortsatt er det mye som kan skje, for det er ikke mer enn fire slag som skiller 1. og 25. plass. Det ble litt mer regn utover ettermiddagen og kvelden, men forholdene var nogenlunde like for alle 154 spillere. 

Spanske Alvaro Velasco som leder Norwegian Challenge etter første dag på -7, har til gode å vinne Challenge Tour-turnering i år, og han misset cuten både i English Challenge og Acaya Open i juli.  Men han vant  finalen i Challenge Tour i 2010 og har siden spilt på Europatouren også. Han er ranket nr. 209 i Europatour-rankingen, Race to Dubai, og 614 på verdensrankingen.

Til sammenligning: Kofstad er nå 257 på verdensrankingen og 320 i Race to Dubai, Børsheim er nr 780 i verden og 214 i Race to Dubai.

Matt Haines fra England har også hatt en god dag på jobben. En eagle, fem birdies, en bogey og resten par betyr 66 slag og en 2. plass etter første runde. Haines kom på 7. plass i English Challenge, er ranket som nr 55 på Challenge Touren og finner nok mye inspirasjon i muligheten av å sikre seg en plass i  Rolex Trophee som spilles i Geneve om to uker.  Haines ble for øvrig slått av Velasco i Challenge Tour finalen i 2010, og heri ligger det nok også mye motivasjon. 

Og så følger det et solid kobbel på 12 spillere på -2: bl.a. Kristoffer Broberg som i dag har spilt solide fem birdies og resten par og åpenbart er i god form. Han vant i Finnish Challenge forrige uke, og tok også første plassen i Nordea Open på Miklagard i juli. 

91 spillere har spilt under par i dag, herunder to norske med amatørstatus: Anders Engell, -3 og og Andreas Gjesteby fra Drammen, - 2.  Cuten går på de 60 beste og like, så morgendagen blir spennende her på Byneset. 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.