Putteren svikter Woods

FRUSTRET: Tiger Woods slår ballen veldig bra, men sliter med å få ballen i hullet. (Foto: All Over Press)

Tiger Woods spiller noen av sin beste golf på flere år, men det hjelper lite når ballen ikke vil i hullet. Veien opp til toppen er likevel ikke lang.

Mens været på Pebble Beach gikk fra strålende solskinn til lett regn fredag, var det to ting som forble det samme. Charlie Wi var fortsatt på toppen av leaderboardet da dagen var omme, og Tiger Woods senket ikke nok putter til å krympe forspranget.

 

Wi noterte seg for 69-runde, tre under par, og leder nå med tre slag før "moving day" lørdag. Dustin Johnson som delte ledelsen etter første runde med en kanonrunde på ni under par hadde på langt nær like mye flyt, og maktet bare å gå på par i regnværet. 

 

For Tiger Woods sin del er det bare en ting som mangler - birdies. Tiger misset flere korte putter, og med en litt varmere flatpinne hadde han vært helt oppe i toppen. I stedet er han på 17. plass, seks under par totalt med en andrerunde på to under par. 

 

Tiger misset kun to fairways og to greener på sin runde, og er feltets 7. beste spiller i antall fairwaytreff og 6. beste i greentreff. Likevel er han seks slag bak teten. I statistikken putter per greentreff er han nemlig nede på 144. plass, niende dårligst i hele feltet. Woods forklarer det med at han stort sett har slått ballen på feil sted på greenene, og at han har hatt mange vanskelige nedoverbakke-putter.

 

- Jeg er veldig nær. Balltreffet mitt føles veldig bra, jeg må bare senke noen flere putter for å finne flyten. Jeg slår gode putter, og jeg er ikke misfornøyd med puttingen min i det hele tatt. Jeg plasserte meg bare helt feil på greenene. Om vi puttet på jevnere greener ville det vært helt annerledes, lød Woods sin forklaring etter runden.

 

Mens 87 spillere gikk under par i åpningsrunden, var det kun 56 spillere som gjentok bragden fredag.

 

- Jeg synes Pebble spiltes virkelig vanskelig i dag. Greenene var veldig harde, jeg er overrasket over at noen av gutta gikk åtte og ni under der i går. Noen av flaggplasseringene er veldig vanskelige. Jeg var veldig fornøyd med å gå tre under par, sier Charlie Wi i føringen.


NB! Flere av TV-titterne som har fulgt turneringen live har klaget over mangelen på Tiger Woods i sendingen. TV-selskapenes infrastruktur er først og fremst bygget rundt Pebble Beach, mens Tiger har spilt de to første rundene på Spyglass Hill og Monterey Peninsula-banene. The Golf Channel lover mye mer Tiger lørdag, for de som ønsker å følge ham live. Sendingen starter på Viasat Golf kl. 21.

 

 

 

 

 

(Kilder: pgatour.com/golf.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.