Putterkampen fortsetter

Putterkampen fortsetter

FORBUD: Det er fortsatt stor uenighet om lange forankrede puttere skal bli forbudt. (Foto: Getty Images/AOP)

Motstanden mot å forby forankrede puttere er fortsatt sterk.

Det har være to møter i forbindelse med PGA Tour nylig. I følge Golf365.com er det rapportert  i amerikanske media at 80% av deltagerne på et møte i Player Advisory Council i PGA Tour uttrykte sin misnøye overfor det  forbudet mot forankrede puttere som er fremlagt av Royal & Ancient (R&A) og US Golf Association (USGA) og som ventelig vil tre i kraft i 2016. Etter alt å dømme skal også noen medlemmer av USPGA Tours Policy Board dele disse synspunktene, som etterhvert skal fremlegges for USPGA i et brev. Det er fire spillere i dette USPGA Policy Board - Paul Goydos, Steve Stricker, Jim Furyk, og Harrison Frazar - og samtlige er imot et slikt forbud. 

 

PGA Tours sjef Tim Finchem reiste et spørsmål under Farmers Insurance Open i januar om det er mulighet for å etablere to sett regler, en for hobbyspillere og en for eliteamatører og profesjonelle spillere.  Dette synet er i ferd med å vinne frem, mens Finchem selv innrømmer at han foretrekker ett sett regler. 

 

Høringsfristen går ut  28 februar, og da er det opp til R&A og USGA om det er verdt å skape så sterke motsetninger i golfverden. 

 

 

Les også 

Pettersson: - Føles som en heksejakt

Bradley kan ta USGA til retten

 Dobbeltmoralsk putterdebatt?

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.