Quiros fortsatt i tet

TROFEER I VENTE? Alvaro Quiros og Luke Donald kan ha en stor dag foran seg imorgen. (Foto: All Over Press)

Mens Luke Donald har en hånd på Race to Dubai-trofeet.

Alvaro Quiros leder med to slag på Paul Lawrie før den siste runden av Dubai World Championship. Samtidig klatret Luke Donald opp til en fjerdeplass på leaderboardet, forbi Rory McIlroy, for å feste grepet om sammenlagtseieren på årets Europa-tour.

 

Donalds 66-runde (-6) lørdag, gjør at søndagen mest sannsynlig blir en ren formalitet for engelskmannen. Da blir han den første noensinne til å ta sammenlagtseieren på Europa-og PGA-touren i en og samme sesong.

 

- Nå er det definitivt over. Og Luke fortjener det, måtte en skuffet Rory McIlroy konstatere, etter å ha falt fra 3. til 8. plass med sin 71-runde.

 

Fokusert på seier

 

Donald er avhengig av en topp-ni-plassering for å vinne Race to Dubai, samtidig som at McIlroy må vinne.

 

På toppen av leaderboardet fortsetter Alvaro Quiros å lede, men forspranget ned til Paul Lawrie kunne fort vært større hadde det ikke vært for hans avsluttende bogey - det samme hullet han gjorde eagle på fredag. Lørdag var det Lawrie sin tur til å gjøre eagle på dette hullet.

 

- Jeg er fortsatt i tet, selv om dagen i dag ikke var den beste. Jeg slår mange gode slag og putter, og å vinne er det eneste som betyr noe, sa Quiros etter runden. Skulle han vinne vil det bli hans andre seier i Dubai i år.

 

Samme fokus som alltid

 

Til tross for at Luke Donald vet hvor nærme han er sammenlagseieren i morgen, tar han ingenting for gitt.

 

- Det kan man ikke gjøre i dette spillet. Det ville vært idiotisk å tro at alt er over. I morgen vil bli akkurat som alle andre dager for meg med tanke på fokuset mitt. Jeg skal forsøke å ta igjen den som måtte lede, og prøve å vinne turneringen. Jeg vil ikke være avhengig av hva andre gjør. Men om alt går etter planen, blir kvelden i morgen morsom. Det vil være en ganske fantastisk prestasjon, å skrive historie, sier han.

 

Rory McIlroy unner Donald seieren, og sier folk flest ikke forstår hva slags nivå Donald har vært på i 2011.

 

- Luke har spilt bra i hele år, og jeg forventer at han skal levere nok en solid runde. Jeg synes ikke han har fått nok ros for hvordan han har spilt, men blant oss motspillere er jeg sikker på at han vil få mye anerkjennelse.

 

Høydepunkter

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.