Rapport: Utfyllingsarbeid ved golfbane førte til brokollaps

Rapport: Utfyllingsarbeid ved golfbane førte til brokollaps

NVE-rapport konkluderer med at utfyllingsarbeid ved golfbanen til Solum førte til brokollapsen i februar. (Foto: Solum GK)

NVE har utredet hva som skjedde da jordmassene ved Skjeggestadbroen på E18 raste ut. Rapporten konkluderer med at kollapsen kom etter planerings- og utfyllingsarbeid ved Solum GK. 

Det skriver vg.no

«Undersøkelsesgruppen har vurdert at det er tilstrekkelig sannsynliggjort at det var utfyllingsarbeidene på området til Solum golfklubb i tiden rett forut for skredet som har vært den utløsende årsaken til skredet. Sammenfall i tid, samt vurderinger av stabiliteten i området og skredets utvikling og omfang/form, støtter opp under denne konklusjonen,», heter det i rapporten, gjengitt på vg.no fredag.

VG skriver videre at ingen hadde søkt eller fått tillatelse om å benytte bulldoseren på området, som ligger mellom to kvikkleirområder, 50 meter fra broen.

Landbrukssjef i Re, Hof og Holmestrand, Rune Nordeide opplyser til VG at det var grunneiers ansvar å søke om en slik tillatelse.

Les også: To år før Solum er tilbake til normalen

Grunneier Bjørn Hundstad opplever NVEs rapport som sterkt urettferdig, men sier resultatet ikke er uventet når to statlige organer har samarbeidet i utredningen.

Han sier til VG:

– I desember begynte entreprenørfirmaet med å jevne ut en skrå helling for at en løypemaskin som lager skiløyper i området skulle kunne kjøre der. Det er også et utslagssted for et golfhull. Vi skulle fylle opp inntil to meter. Derfor var bulldoseren der for å rette ut massen firmaet hadde kjørt opp tidligere, sier Hundstad, som nå skal gå rapporten nærmere i sømmene sammen med en advokat.  

Les hele saken her. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.