RC-kapteinene bryner nebb

KAPTEIN: Corey Pavin er amerikanernes kaptein når Ryder Cup går av stabelen senere i høst. (Foto: Harry How, Getty Images)

Seks måneder før Ryder Cup møtes kapteinene til dyst i Kina.

Colin Montgomerie og Corey Pavin deltar i denne ukens Volvo China Open, ikke for å finsikte spillere som kan være aktuelle til Ryder Cup senere i høst, men for å pusse litt på egen form.

Montgomerie, som har nytt stor suksess i Volvo-sponsede turneringer (han har vunnet ni slike turneringer siden 1993, red.anm), har imidlertid ikke vunnet en Volvo-turnering i Kina. Han har gjort det bra i landet før, med tre turneringsseire, og nå håper han å risse enda et hakk inn på sine kinesiske seiers-CV.

- Jeg er veldig glad for å kunne delta og også for å øke interessen rundt Ryder Cup, sier Monty til europeantour.com.

Pavin er en nykommer på Champions Tour i USA denne sesongen, og han spiller sin første Volvo China Open.

- Det blir moro å spille mot Monty igjen i et sterkt startfelt, og i et land der golfsporten vokser mer enn noe annet sted, sier amerikaneren. Av andre velkjente spillere i startfeltet finner vi svenske Henrik Stenson og koreanske Y.E Yang.

Scott Strange er regjerende mester i turneringen. Ingen har så langt klart å forsvare tittelen. Det er første gang Suzhou Jinji Lake Golf Club er vertskap for en turnering på Europatouren. Banen ligger cirka 90 minutter unna Shanghai.

Så vet dere det også.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.