Recari «askefast» på Bali - måtte trekke seg

Recari «askefast» på Bali - måtte trekke seg

Beatriz Recari måtte trekke seg fra ukens LPGA-turnering. Hun har norske Andreas Thorp på bagen. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

«Moder Jord» gjorde at Beatriz Recari, som har norske Andreas Thorp på bagen, måtte trekke seg fra ukens LPGA-turnering. Det kan bety tidlig sesongslutt for spanjolen.

De to spanjolene Beatriz Recari og Azahara Munoz rakk ikke å komme seg til Toto Japan Classic i tide. De var strandet på flyplassen i Bali, og ble tvungne til å trekke seg fra LPGA-tourens siste turnering i sin årlige Asia-turné.

Over 700 flighter i området i og rundt Indonesia ble kansellert i de tre dagene vulkanen Mount Rinjani på Jakarta spyttet ut aske.

– De måtte trekke seg fra turneringen i dag. Flyplassen er stengt. Noe skikkelig møkk! Men man kan ikke gjøre noe med «mother nature», sier Andreas Thorp til Norsk Golf.

Etter forrige ukes turnering i Kina, dro Thorp rett til Japan for å forberede seg til turneringen i Japan. Notatene derfra kan spares til neste sesong. Han har allerede satt kursen hjemover når Norsk Golf prater med ham.

Flyplassen på Bali åpnet igjen torsdag morgen. Men da var det for sent for Recari og Munoz å rekke turneringen, som slo i gang fredag morgen.

Det er ekstra bittert for Recari, som dermed ser ut til å måtte avslutte sin LPGA Tour-sesong tidlig. Etter denne uken gjenstår kun to turneringer; invitasjonsturneringen Lorena Ochoa Invitational i Mexico, før sesongfinalen CME Group Tour Championship om to uker.

Recari ligger på 71. plass på LPGA Tours pengeliste, men er ikke med i feltet i Lorena Ochoas turnering i Mexio. Og det er topp-72 på LPGA Tours pengeliste som kvalifiserer seg til sesongfinalen i Florida.

 

NB! Etter fire uker på rad med turnering, tok Suzann Pettersen seg fri fra turneringen i Japan. Hun er tilbake i aksjon i Mexico 12. november.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.