Regnet ga Ernie hjelpende hånd

JUBEL: Ernie Els tar i mot applaus etter å ha senket en 60-meters pitch på det niende hullet søndag. (Foto: Getty Images)

Ernie Els vant sin andre strake turnering etter to nervøse par.

Ernie Els vant Arnold Palmer Invitational mandag, hans andre turneringsseier på bare en uke. Sørafrikaneren klarte å holde unna da spillerne ble sendt ut mandag for å ferdiggjøre sisterunden som ble avbrutt på grunn av regn søndag.

Ernie lukket sin runde på 71 slag. Seieren var hans 18. på PGA Tour. For første gang siden 2003 vant han to turneringer på rad.

Bare ti spillere var igjen på banen da arrangørene på Bay Hill så seg nødt til å kalle alle av banen søndag. Det dårlige været kom ikke uventet.

Spillerne gikk ut veldig tidlig søndag i et forsøk på å avslutte årets utgave av Arnold Palmer Invitational før det kraftige regnet kom inn over Orlando.

Men det rakk man altså ikke.

Ernie Els hadde kommet til den 15. greenen da det ble stopp i spillet. Og for Ernie var det kanskje like greit å få et avbrekk. Han hadde nettopp gitt bort tre slag etter en dobbelbogey og bogey på hull 13 og 14. Dermed var nærmeste utfordrer, Kevin Na, bare to slag bak. Ernies landsmann, Retief Goosen, var ytterligere ett slag etter.

- Det er ikke bra å gå inn i et avbrekk på denne måten, men det kom kanskje på et greit tidspunkt for meg. Jeg kokte da jeg gikk av greenen på 14, innrømmet Ernie Els.

- Jeg mistet noen slag på de siste to hullene, og jeg kjenner et visst press nå, for å være ærlig. Jeg ledet med fem slag. Jeg får prøve å finne tilbake til godspillet igjen, sa Els.

For godspill viste han tidligere på runden. Høydepunktet kom på hull 9 der sørafrikaneren senket tredjeslaget fra 63 meter.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.