Reitan skal representere Europa i prestisjeturnering

Reitan skal representere Europa i prestisjeturnering

Kristoffer Reitan, her fra Junior Ryder Cup i forfjor, skal representere Europa igjen. Denne gang mot Asia/Stillehavet. (Foto: Getty Images)

Kristoffer Reitan (Oslo GK) er valgt ut av det europeiske golfforbundet til å representere Europa i Bonallack Trophy i Qatar neste måned.

Bonallack Trophy er en lagturnering mellom Europa og Asia/Stillehavet, som spilles annen hvert år med lignende format som i Ryder Cup. Dette blir den tiende gangen turneringen går av stabelen, og Kristoffer Reitan blir den fjerde norske spilleren noensinne som plukkes ut til å delta.

Christian Aronsen deltok i den første utgaven av turneringen i 1998, mens Marius Thorp representerte Europa i 2006. Knut Børsheim var med på laget i 2010, men da ble turneringen avlyst på grunn av stopp i flytrafikken som følge av vulkanutbruddet på Island. 

Både Aronsen og Thorp var med på å vinne turneringen da de deltok, og Europa står med syv av ni mulige seirer så langt.

Årets utgave av Bonallack Trophy spilles på Doha Golf Club fra 8. til 10. mars.

– Det er en ære å bli valgt ut til å representere Europa i Bonallack Trophy i Qatar. Å representere Europa er alltid noe jeg elsker, skriver Reitan på sin Instagram-profil.

Reitan har representert Europa i en rekke prestisjetunge lagturneringer de siste årene, blant annet Jacques Leglise Trophy og Junior Ryder Cup.

Reitan, som fyller 20 år samme dag som Bonallack Trophy slår i gang, er i dag Norges tredje beste rangerte amatør (43.-plass i verden), bak Kristoffer Ventura (31.-plass) og Viktor Hovland (15.-plass). Reitan hoppet nylig av studiene ved University of Texas for å satse på golf på fulltid, men han er ventet å forbli amatør ut 2018-sesongen.

Denne uken spilte han sin første turnering for sesongen i Mediter Real Estate Masters på den noridske profftouren Nordic League, hvor han endte opp med å misse cuten.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.