Reitan valgte samme universitet som Spieth 

Reitan valgte samme universitet som Spieth

Kristoffer Reitan er klar for University of Texas. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Kristoffer Reitan har forpliktet seg til å representere University of Texas fra og med høsten 2017.

Det avslører Reitan selv på sin Facebook-profil:

– I går forpliktet jeg meg endelig til University of Texas. Henrykt over å bli en del av Texas Longhorns høsten 2017. Kommer til å bli fire fantastiske år med min gode venn Christoffer Bring, skriver Reitan.

Bring er forøvrig en dansk juniorspiller, som har deltatt i mange av de samme turneringene som Reitan internasjonalt.

Reitan har tilbragt den siste uken på treningssamling sammen med Team Norway-proffene i Orlando. Der høstet han storskryt fra selveste Suzann Pettersen (Se video!).

Da Norsk Golf spurte han om han har planer om fortsatt skolegang etter videregående skole, svarte han at collegegolf var planen, med mindre han nådde topp-20 på verdens amatørranking. Han er for øyeblikket på 204. plass. 

– Det står mellom et par-tre skoler. Det jeg velger til slutt kommer nok ikke til å skade meg, sa Reitan tidligere denne uken. Bare to dager etterpå kommer bekreftelsen på at listen er kortet ned fra tre til en.

University of Texas er rangert som et av de beste golflagene i hele NCAA-systemet. Verdensener Jordan Spieth er den mest kjente spilleren som har kommet gjennom skolens sine rekker

Det har vært en begivenhetsrik vinter for 17 år gamle Reitan, som regnes for å være et av Norges største golftalenter. I romjulen gikk han til topps i den prestisjetunge juniorturneringen Junior Orange Bowl i Miami, og fikk dermed navnet på samme trofé som Tiger Woods.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.