Rekordlavt pund gir reiselyst

Få steder er golf vakrere og mer autentisk enn i Storbritannia. Dundonald i skotske Ayrshire er et godt valg. Foto: Dundonald Links

Nå er golfturen til Storbritannia billig. Pundet har ikke vært lavere på over 30 år.

I skrivende øyeblikk betaler du under 9 kroner for det britiske pundet. Kursen står i 8,88. Og lavere har den ikke stått på over 30 år.

Så sent som høsten 2008, for bare halvannet år siden, var kursen nesten oppe i 12 kroner. Dermed er det mye som er blitt rimelig for nordmenn som reiser til Skottland, England, Nord-Irland og Wales.

Ikke minst får du en solid «ekstrarabatt» på greenfees og overnatting.

Når man i tillegg legger til at mange baner opererer med vintergreenfee i mars, noen også i april, er det klart at tidspunktet for en golftur er ypperlig.

Mange lar seg da også lokke. Det bekrefter blant andre svenske Roland Holm i spela-golf.com, som har sin base i Doncaster.

- Vi har økt vår omsetning med nesten 50% i forhold til fjor, forteller Holm til Golf.se.

Ikke minst har billigflyene en stor del av æren for den økte golftrafikken. Både Ryanair og Norwegian flyr nordmenn i hopetall til både England og Skottland.

Noen som har gode forslag på baner som bør spilles? Skriv gjerne inn dine anbefalinger i kommentarfeltet under. Andre lesere setter pris på det.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.