Rekordstort kull på bachelorutdanningen i golf

Rekordstort kull på bachelorutdanningen i golf

Det nye kullet på bachelorstudiet i golf ved Høgskolen i Hedmark. (Foto: Anders Thelberg)

Årets kull på NGFs og PGA of Norways kombinerte PGA- og bachelorstudium er det største siden oppstarten av studieprogrammet i 2013.

Ti nye studenter er nå i gang med bachelorstudiet i idrett, med spesialisering i golftrenerrollen. Studentene vil etter tre år tilegnet seg en bachelorgrad i idrettsvitenskap, en trener 1-4 fra Norges Golfforbund og NIF, i kombinasjon med en PGA-Club Professional fra PGA of Norway. Kombinert med utdanningen vil elevene også ha praksis, som gjennomføres ved Elverum Golfklubb.

– Vi er godt fornøyde med at studiet tiltrukket så mange nye studenter, sier Trond Baardseng , president i PGA of Norway til Norsk Golf.

– Golf-Norge trenger sårt trenere og ledere som kan ta golfidretten i landet til nye høyder de kommende tiårene. Det er nettopp det dette  studiet bygger opp til. At vi i 2016 fått ti nye studenter til å starte utdannelsen på Elverum, vitner om at studiet begynner å bli kjent og attraktivt.

Prosjektleder og trenerutviklingsansvarlig i NGF, Anders Thelberg, sier golftrenerutdanningen i Elverum er unik i europeisk sammenheng.

– Vi vet at studiet holder svært høy kvalitet og er snart gjennom rapporteringsfasen hos det Europeiske PGA. At vi nå også kan vise til gode opptakstall, har gitt oss en bølge som vi kan surfe videre på i mange år, uten at vi fdermed lener oss tilbake og er fornøyde.

Parallelt med trenerutdanningssystemet, som strekker seg fra frivillige til profesjonelle trenere, arbeider NGF og PGA hardt med å sikre gode trenerteam i klubbene. Det er ikke et mål i seg å ha flinke trenere. Det er et middel for å endre kulturen i norsk golfsport, avslutter Thelberg.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.