Rekordtidlig golf på Kongsvinger

- Glimrende forhold allerede i slutten av april, konstaterer head greenkeeper Jan Mariåsen og styreformann Ove Jahnsen i Kongsvinger Golfklubb.

Kongsvinger GK starter sesongen en måned tidligere enn vanlig.

 For første gang åpner Kongsvinger Golfklubb sine 18 hull allerede tidlig i mai. Søndag 9. mai er det sesongåpning på fine, grønne greener og tørre fairways. Det er godt nytt både for spillesugne golfere og for en klubb som fikk en heller trang start med sin nye 18-hullsbane i fjorårssesongen, da en streng vinter førte med seg skader og dårlige spilleforhold til langt utpå forsommeren.
- I år har værgudene vært på vår side, sier head greenkeeper Jan Mariåsen.
- I tillegg ser vi nå resultatene av hard jobbing med innvintringstiltak før kulda og snøen kom i fjor høst. Vi rakk å drenere utsatte greener så gressrøttene slapp å stå druknet i vann når snøsmeltingen satte inn, og vi gjødslet grundig der veksten erfaringsmessig kommer sent i gang på vårparten. Summen av disse tiltakene og velvilje fra Vårherre og værgudene gjør at vi kan ønske våre golfvenner velkommen allerede på søndag, sier en fornøyd greenkeeper.
Han takker sine medarbeidere i baneteamet for godt utført arbeid.
- Man blir aldri helt utlært i denne bransjen, sier Mariåsen, men i år har vi tydeligvis gjort alt riktig.
- Vi forventer bra innrykk av spillere fra Østlandet og Sverige, sier klubbens styreformann Ove Jahnsen.
- 9-hullsbanen og driving rangen har allerede vært åpen for spill i flere uker. Restauranten i flerbrukshuset holder åpent i forbindelse med sesongåpningen, så det er bare å hive bagen i bilen og komme, sier Jahnsen.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.