Revansjesugen Kofstad klar for sesongstart

FORBEREDT: Espen Kofstad ble syk av forrige India-besøk. Denne gang stiller han bedre forberedt. (Foto: Lars Otto Bjørnland)

Norsk Golf har pratet med Espen Kofstad før han tar turen til India for årets første Challenge Tour-turnering. Vonde minner fra fjoråret der står fortsatt friskt i minne.

- Jeg ble veldig syk da jeg var der sist. Det er noe med bakteriefloraen der borte som vi nordmenn ikke er helt vant til. Nå skal jeg til Clas Ohlson og kjøpe vannkoker, og i motsetning til i fjor skal jeg ta med all maten hjemmefra, forteller Kofstad.

 

Tappet for energi klarte Kofstad å notere seg for 18. plass i fjorårets utgave av turneringen i India. Torsdag slår årets utgave av The Guarjat Kensville Challenge 2012 i gang på Kensville Golf & Country Club i Ahmedabad, og Kofstad er sulten på å gjøre det bra i år. Spesielt etter å hårfint ha misset kvalet til Europatouren i Q-school-finalen for andre året på rad, og misset cuten med ett slag i forrige ukes Joburg Open.

 

- Forberedelsene til den første turneringen var ikke helt optimale. Jeg hadde en veldig rusten start, men det kom seg veldig. Nå begynner jeg å finne tilbake til formen. Målet for året er det samme som i fjor - topp 10 på Challenge Tour sammenlagt.

 

Spillet hans de siste dagene før hemreise i Sør-Afrika tyder på at han rett. Espen forteller at han fra andre halvdel av førsterunden, hele andrerunden og de to treningsrundene etter turneringen ikke gjorde noen bogeys på 73 hull totalt. Det lover godt før neste uke.

 

Turneringen var Espens fjerde på Europa-touren i karrieren (to med blandet Europatour- og Challenge Tour-felt journ. anm.), og han har ikke blitt avskrekket av nivået. Ekstra inspirerende var sør-afrikaneren Branden Grace sin seier i Joburg Open forrige uke. Han og Espen var reisekamerater da de begge var sammen på Challenge Tour i 2011.

 

- Selv om han er 23 år har han mye Europatour-erfaring, og det er der det ligger. Det var hans 50. turnering på Europatouren, men i fjor var vi på den samme touren, og det var gøy å se at han vant nesten med en gang han var tilbake på Europatouren.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.