Rickie Fowler til Norsk Golf: – Viktor og Kristoffer har stort potensiale

Rickie Fowler til Norsk Golf: – Viktor og Kristoffer har stort potensiale

Norsk Golf møtte Rickie Fowler under The Players Championship for å prate om hans fortsatte engasjement med Oklahoma State University. (Foto og redigering: Håkon Rydningen. Reporter: Magnus Sveen/Norsk Golf)

Rickie Fowler fortsetter å engasjere seg i collegegolf og Oklahoma State University etter å ha blitt en stjerne på PGA-touren. Han sier til Norsk Golf at han har latt seg imponere av laget to norske spillerne Viktor Hovland og Kristoffer Ventura. (Se video!)

De fleste av spillerne som konkurrerer på PGA-touren, har kommet gjennom det amerikanske collegesystemet. Selv om nivået blant de beste spillerne i den øverste collegedivisjonen er skyhøyt, får collegegolf lite TV-dekning.

Det gjør Rickie Fowler og The Golf Channel nå noe med når de i disse dager ruller ut den nye realityserien «Driven: Oklahoma State Cowboys» på TV-skjermer over hele USA.

Rickie Fowler er produsent til serien, som følger Oklahoma State University i innspurten av årets sesong, hvor de er store favoritter til å ta hjem NCAA-tittelen på sin hjemmebane i Oklahoma. Og to av nøkkelspillerne på USAs beste collegelag er norske.

Da Norsk Golf møtte Rickie Fowler på TPC Sawgrass i forbindelse med The Players Championship tidligere denne uken, var Fowler full av lovord om den norske duoen. Han mener TV-serien kan være bra for spillerne når de tar steget ut på  tourene:

(Se Norsk Golfs intervju med Fowler i videoen under. Artikkelen fortsetter under videoen)

 

(Foto og redigering: Håkon Rydningen. Reporter: Magnus Sveen. Norsk Golf)

– Viktor og Kristoffer kommer til å ha potensiale til å være på touren. Når de blir rookier, kommer de til å være spillere som folk allerede kjenner til, de kommer ikke til å være spillere som folk ikke har hørt om, konstaterer Fowler.

Viktor og Kristoffer kommer til å ha potensiale til å være på touren. Når de blir rookier, kommer de til å være spillere som folk allerede kjenner til

Rickie Fowler

– Både «Hovy» og Kris har fortsatt å bli bedre, og de har mye potensiale. De har gjort en veldig bra jobb på Oklahoma State. De er veldig gode spillere, og de er veldig forskjellige spillere. Kris slår litt lenger, mens Hovy er mer stabil akkurat nå. Det er noe Kris kan bli bedre på, sier Fowler.

Viktor Hovland har vært lagets nøkkelspiller dette semesteret med en rekke topplasseringer, noe som har løftet ham til syvendeplass på verdensrankingen for amatører, best av alle de europeiske spillerne. Ventura har også bitt godt fra seg og vant nylig storturneringen Big 12 Championship, hans tredje collegeseier i karrieren. Collegesesongen nærmer seg nå slutten og 14. til 16. mai skal Oklahoma State i gang med Regionals-kvalifiseringen i Ohio. Der trenger laget en sjetteplass for å komme seg videre til den nasjonale NCAA-finalen hjemme på Karsten Creek i Oklahoma i slutten av mai.

14. mai blir for øvrig også premieredatoen for Golf Channels realityserie «Driven» her hjemme i Norge. Den kommer til å bli sendt på Viasat Golf og Viasat Sport. Under kan du se et klipp fra dokumentaren, der Hovland, Ventura og co. blir invitert hjem til Rickie Fowler for å spille golf i hagen til superstjernen. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.