Robert Rock-et Abu Dhabi Golf Club

Abu Dhabi: Engelske Robert Rock ble best blant de beste i Abu Dhabi.(Foto: Alle Over Press)

- En strålende følelse, jeg kan nesten ikke tro jeg har fått det til, sier en meget fornøyd Robert Rock etter dagens seier i HSBC Golf Championship.

Robert Rock gikk slo Rory McIlroy med ett slag og Tiger Woods med to slag etter solid spill hele Europa Tour-uken på Abu Dhabi Golf Club. Han gikk totalt 13 under par.

Det  var spennende helt til siste slutt. Mens Rory McIlroy satte en birdie på hull 18 og sikret en 69-runde, drivet Rock ned mot vannet og ble liggende ganske så håpløst. Rådet fra caddien var ganske klart: Ta en drop! Med to slags ledelse på Rory var dette det meste fornuftige, og da Rock safet inn en bogey, var seieren et faktum.  

Tiger Woods fikk det ikke helt til å stemme idag. Han traff bare en fairway på back nine, og med like mange bogeys som birdies - tre i tallet - endte Tiger på par og en sammenlagt tredjeplass, som han deler med Thomas Bjørn og Grame McDowell. Sistenevnte har for øvrig god grunn til å smile i dag. Med hole-in-one på hull 12 har han, som Garcia og Lara tidligere i uken - sikret seg et årlig tredagers opphold på 7-stjerners hotellet, Emirates Palace i Abu Dhabi.

Dagens dyst på HSBC Golf Championship 2012 ga Robert Rock sin andre seier på Europatouren, der han nå spilte sin 227 turnering.  Rock klatrer fra 117. plass på verdensrankingen til en plass blant de 60 beste spillere i verden.

Runde 3:

Tiger Woods og Robert Rock kom seg to slag foran røkla, men det er mange som utviste betydelig falkejaktinnstinkt i dag.

- Den som spiller best søndag vinner, sa Ken Kosak, direktør i Abu Dhabi Golf Club til Norsk Golf tidligere i uken. Og det skal se ut som om han får rett. Hele 14 spillere ligger innefor fire slags differanse, der engelske Robert Rock og Tiger Woods troner toppen av leaderboardet på - 11.

Tiger har spilt bedre og bedre og spilte idag sin beste runde så langt i turneringen på 66 slag. Han greide seg uten bogeys, og med to birdies ut og fire birdies inn, har han et godt utgangspunkt for å starte sesongen slik han avsluttet 2011, nemlig med seier.
Men Tiger kan ikke ta noen seier for gitt. Robert Rock satte idag syv birdies, de to siste på hull 17 og 18. Uten bogey på det 16. hullet kunne han sørget for ren engelsk ledelse. Rock gjorde for øvrig bogey på samme hull også i første runde.

Skandinavia er godt representert i toppen. Svenske Peter Hanson spilte idag 64 slag, og det er turneringens beste runde så langt. Men Thomas Bjørn fra Danmark er ikke mye dårligere, en 65-runde gjør at han er med i den 14-manns store ulveflokken som jakter på the Falcon Trophee.
Hanson deler tredjeplassen med Rory McIlroy, Paul Lawrie og Francesco Molinari som spilte seg opp hele 13 plasser idag.

Tiger spøkte med McIlroy og uttalte etter runden at det var greit å bli kvitt ham, siden de allrede har spilt sammen i tre dager nå, i tillegg til ni hull på innspillet. Den tidligere verdenseneren var fornøyd med plassen på leaderboardet, men var ikke i nærheten av å brøle "I'm back", skal vi tro pressemelding fra europeantour.com. - Jeg var egentlig bare konsistent, jeg gjorde ikke så mye galt, men jeg gjorde heller ikke alt riktig, sa Woods som syns banen absolutt er vanskelig nok: - Du kan gjøre birdies, men det er fort gjort å gå motsatt vei. Jeg må fortsatt prestere et skikkelig godt spill.

George Coetze fra Sør-Afrika har klatret 25 plasser med dagens runde på 65 slag og deler dermed syvendeplassen med sin landsmann James Kingston og franske Jean-Baptiste Gonnet. Thorbjørn Olesen som i går hadde "ledertrøya", ligger også i dette feltet.

Så imorgen avgjøres det altså. Lederballen med Woods, Rock og Hanson slår ut 11.45 Abu Dhabi-tid. Da er klokken kvart på ni her i Norge. Viasat Golf starter sending kl 10.

Runde 2:

Danske Thorbjørn Olesen overtok ledelsen fra McIlroy, som dro på seg to straffeslag idag.  Karlssons par-runde trakk ham ned til en fjerdeplass.

22 år gamle Olesen som er ranket som nr 171 i verden, ble proff i 2008 og spilte for første gang på Europatouren i fjor. Hans beste resultat var på Dubai World Championship i midten av desember da han kom på 19. plass.

Gårsdagen leder, Rory McIlroy hadde en shaky start med bogey, par og en dobbelbogey, men tok seg fint inn med tre birdies før han gikk på en regelsmell. På hull ni lå han så vidt utenfor green og børstet bort sand som ikke var på puttinggreenen. Dommer ble tilkalt og verdenstreeren ble pålagt to straffeslag. På backnine satte han imidlertid tre birdies, fikk en bogey og resten par og ligger med dette på en fjerde plass. Det gjør også Tiger Woods,  Rorys spillepartner de to siste dagene.
Tiger lå an til å kunne innhente Olesen da han satte birdie på hull 13, 14 og 16, men han drivet ut i roughen på hull 17, og det endte i en bogey. Med par på det lange 18. hullet, endte han på en 69-runde som gir sammenlagt -5, det samme som Rory.

Det er for øvrig trangt om fjerdeplassen: Robert Karlsson som også ledet i går, spilte  idag på par. Skotske Paul Lawrie rykket opp fem plasser med en 69-runde. Richard Finch, franske Jean-Baptiste Gonnet og briten Robert Rock ligger også på -5.
Best i dag var den 18 år unge italieneren Matteo Manassero som spilte Abu Dhabi Golf Clubs krevende bane på bare 65 slag. Det betyr at han slår ut imorgen fra en andre plass, og det samme gjør Rorys landsmann Gareth Maybin som har vist god form med en førsterunde på 68 fulgt av dagen runde på 70 slag.

Luke Donald har ikke lykkes helt disse to dagene, og idag falt verdenseneren  ned til en 32. plass med en runde på par.

Cuten gikk på +2, og det betyr at forårets vinner MArtin Kaymer kan pakke ned golfkøllene for denne gang. Det gjeve Falcon Trophee blir ikke med hjem til Tyskland denne gangen.

Runde 1:

Rory McIlroy viste solid spill torsdag – særlig rundt greenen og ligger i ledelsen fem under par etter første dag av Abu Dhabi HSCB Golf Championship. Det gjør også svenske Robert Karlsson.

Det var liten tvil om hvilken treerball som var mest interessant for publikum i morgensolen på Abu Dhabi Golf Club torsdag. Det så nærmest ut som en folkevandring da superstjernene spilte seg fra hull til hull. Den yngste i laget, Rory McIlroy viste mest stødig spill, selv om han selv etter runden uttalte at han ikke følte han hadde spilt så bra. Men med tre under etter de først ni, hadde han en klar ledelse ved runding. Etter endt runde kunne han notere seg syv birdies, to bogies og resten par.
Tiger slo bra, men fikk det ikke helt til å stemme på green. Han greide bare to birdies i dag, en ut og en inn, og ligger nå på en niende plass. – Jeg slo bra i hele dag, men hadde problemer med å lese greenen der ute. De er ganske kornete, og det var vanskelig å få den gode følelsen – litt vanskeligere enn det burde ha vært, sa Tiger. 

Luke Donald startet best med en birdie på første hull, men fikk det ikke helt til å stemme. En bogey på det syvende gjorde at han rundet på par, og slik fortsatte det helt til siste hull. Da satt birdieputten igjen: - 1 holdt til en 20-plass etter første dag.

Det var en meget stolt Robert Karlsson som møtte til intevju etter første runde. – Jeg greide å gjøre noe som ikke var så bra, inn til noe veldig bra på scorekortet og er godt fornøyd med det, sa den USA-baserte svensken. Han gjorde som unge Rory: syv birdies og to bogeys og resten par.

Fjorårsvinneren Martin Kaymer hadde ikke en god dag på jobben i dag. Han endte på + 5 etter å ha startet ballet med en dobbel-bogey. – Når man putter som Stevie Wonder, kan man ikke få noen birdies, uttalte tyskeren til sin caddie.

I alt 34 spillere gikk under par i dag under kjempefine forhold. Det var litt kjølig start på dagen men den arabiske solen varmet opp både spillere og publikum, og lite vind bidro til en fantastisk dag på den velfriserte golfbanen.

I morgen slår Rory & co ut kl 12.05 lokal tid – altså kl 15.05 norsk tid.

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.