Rocket Italia

ENDELIG: Robert Rock fikk det endelig til å klaffe hele veien inn i BMW Italian Open. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Ni års ventetid er over for Robert Rock.

Engelskmannen gikk til topps i helgens BMW Italian Open, etter en sisterunde på 67 slag. Han var til slutt ett slag foran landsmannen Gary Boyd og danske Thorbjørn Olesen. Sistnevnte gikk for øvrig siste 18 på 62 slag, ti under par.

34-årige Rock ledet turneringen fra til mål, og endte totalt 21 under par.

- Jeg har ventet lenge på å få muligheten til å gjøre dette. Jeg spilte godt i dag, så jeg er veldig glad. Det er en fantastisk følelse. Dette er en av mine favorittbaner nå. Siden de forandret på den, har jeg gjort det veldig bra her.

Rock har en andreplass fra før av i turneringen.

For Olesens del var det nesten en drømmefinish. Han begynte med birdie på de to første hullene, før han senket innspillet på tredje. Dermed var han i gang.

- Jeg tror det er første gang jeg har senket et innspill i en turnering, så det føltes magisk, forklarte han.

Han brukte bare 23 putter på runden, noe som sier mye om hvor het han var.

Skotske Pete Whiteford endte på fjerdeplass, ett slag foran Joost Luiten. For italienernes del ble det ingen triumf, men Matteo Manassero og Francesco Molinari ga hjemmepublikummet likevel god valuta for inngangspengene med sine åttendeplasser.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.