Rørt Stricker til topps

KONGE PÅ FRONT NINE: Steve Stricker var 20 under par på front nine under helgens Memorial Tournament. Fullt så bra gikk det ikke på back nine, men det var nok til å vinne. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Steve Stricker tok til tårene etter at han vant igjen på PGA-touren.

Steve Stricker ledet store deler av Memorial Tournament, men det ble antakelig adskillig mer spennende enn han hadde tenkt seg mot slutten. På lørdag var han seks slag foran, og da han rundet før de siste ni, var han fire slag bedre enn neste spiller. Med seks hull igjen å spille, ble turneringen avbrutt på grunn av truende vær, og da Stricker & co hadde fullført runden på Muirfield Village, var avstanden ned til Matt Kuchar og Brandt Jobe bare ett slag.

Men ett slag er som kjent nok.

Etterpå var det en rørt mann som snakket med pressen.

- Du putter så mye energi inn i hele uken, og jeg lar ikke meg selv tenke så mye på å vinne. Men når det endelig er over, så kommer alle følelsene ut. Det er ganske spesielt, sa Stricker etterpå.

Seieren var Strickers tiende i PGA-sammenheng, og hans sjuende etter at han fylte 40 år.

- Jeg er nødt til å klype meg selv i armen av og til, for å være helt ærlig. Nivået på selvtilliten min er milevis unna der jeg var. Jeg bare nyter det, fortsatte han.

Både Kuchar og Kobe gikk sisterunden sin på sju under par. Det samme gjorde Dustin Johnson, som med det klatret opp til en fjerdeplass. Rory McIlroy tok femteplassen alene, mens Gary Woodland ble nummer seks.

Luke Donald, som ble nummer sju og dermed noterte seg for sin niende topp ti-plassering på rad, klatret til topps på FedExCup-rankingen. Han topper nå både verdensrankingen, Race To Dubai og altså FedExCup. Liten tvil om hvem som akkurat nå er verdens soleklart beste golfspiller.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.