Rory - en racerbil

I SONEN IGJEN: Rory McIlroy imponerte voldsomt på førsterunden av British Open torsdag. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Rory McIlroy satte alle i skyggen med blendende spill under dag en av The Open. Men bakfra lurer en tiger...

Det så lenge ut til at John Daly skulle stjele showet på den første runden av The Open torsdag. Amerikaneren var sju under par etter 11 spilte hull, og hadde en rekke svært gode birdiemuligheter på veien inn. Men fra å holde en kokvarm putter i hendene, ble den kjøligere etter hullkant og ut på hull 12, og det ble "bare" en runde på 66 slag på Daly.

Banerekord
Da han gikk av greenen på det siste hullet, var han antakelig en smule skuffet over det som kunne bli banerekord og det som verre var.

Isteden var det Rory McIlroy, en av manges favoritt til å vinne turneringen, som stakk av med både banerekord og blitzregn torsdag ettermiddag. Han gikk sine ti siste hull på åtte under par, og leder etter første dag med en runde på 63 slag. Det kunne også vært en enda lavere score, hadde han ikke truffet hullkanten på hull 17.

Nordiren har altså fått en kanonstart på årets The Open.

Det har også Tiger Woods. Mange var spente på hva verdenseneren ville klare på sin favorittbane, og til tross for litt rusten putting i begynnelsen, vartet han opp med til dels svært solid spill. Han var bare i problemer på ett hull, der han var bare en dårlig enmetersputt fra å klare å redde par. Ellers hadde han fin hastighet på greenen, og enkelte putter var det god, gammeldags Tiger-klasse over. Han ligger på en delt åttendeplass etter sin førsterunde på 67 slag.

Null vind
- Det føltes litt rart i dag, for det var ikke noe vind overhodet. Du spiller aldri en linksbane uten vind, kommenterte verdenseneren etterpå.

- Jeg føler at jeg tok vare på sjansene i dag. Jeg lot runden modne på meg, for det hjelper ikke å pushe det. Og jeg spiller bedre uke for uke.

Når det gjelder McIlroy, har Tiger følgende å si:

- Det er en ganske imponerende runde, ingen tvil om det. Rory holdt det gående, selv da vinden tok til mot slutten.

En rekke spillere har levert gode førsterunder, deriblant Louis Oosthuizen (-7), Andrew Coltart (-6), Marcel Siem (-5), Sean O'Hair (-5) og Trevor Immelman (-4).

Første runde er snart ferdigspilt, og denne artikkelen blir oppdatert senere i kveld.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.