- Rory er et større talent enn Tiger

RORY OVER TIGER: Luke Donald mener Rory McIlroy er et større naturtalent enn Tiger Woods, men beskriver likevel Woods som den beste han har spilt med. (Foto: All Over Press)

Luke Donald mener Rory McIlroy har et talent som gjør at han en dag kan overgå Tiger Woods sine rekorder.

Verdenseneren begir seg i dag ut på finalen av årets Europatour-sesong, Dubai World Championship, der han forsøker å bli den første spilleren noensinne til å ta sammenlagtseieren på den amerianske og europeiske touren i en og samme sesong. Kun Rory McIlroy kan forhindre ham i å skrive historie, og torsdag går de i ball sammen under åpningsrunden i Dubai. Og Donald tror Rory har store ting i vente i sin karriere.

- Tiger sin arbeidsmoral har alltid vært fantastisk, og jeg tror det er psyken hans som har skilt ham ut fra konkurrentene når han har vært på sitt beste. Men om man snakker om rent talent, synes jeg Rory har mer. Av de jeg har spilt med på touren er Rory den mest talentfulle, sa Donald under en pressekonferanse onsdag.

Les også: - Det er fantastisk for golfsporten 

Kommentarene har vekket stor oppsikt, og senere på dagen valgte han å utdype kommentarene på sin Twitter-profil.

- Det er få som forstod hva jeg mente, skriver han. - Med talent mener jeg at Rory har så bra flyt i svingen at han får alt til å se så lett ut. Tiger Woods har alltid vært den beste til å få ballen i hullet når det betyr som mest. Det er ikke bare talent, det er noe annet.

- Man kommer ikke hele veien med rent talent, man må ha rett innstilling og dedikasjon for å prestere på det høyeste nivået. Jeg forsøkte aldri å være respektløs overfor Tiger på noen som helst måte. Han er fortsatt den beste jeg noensinne har spilt med.

Er du enig med Donald at Rory McIlroy er et større naturtalent en Tiger Woods?

 Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.