- Rory er den nye Tiger

GENERASJONSSKIFTE: Peter Dawson i R&A mener Rory McIlroy nå er regne som golfens største stjerne. (Foto: All Over Press)

Sjefen i golfsportens styringsorgan R&A, sier Rory McIlroy er i ferd med å ta over etter Tiger Woods som golfens største stjerne.

Peter Dawson i R&A mener Tiger Woods ikke lenger er øverst på tronen over golfsportens største stjerner. Rory, som kun er 23 år gammel troner på toppen av verdensrankingen, mens 36 år gamle Woods viste i US Masters at han fortsatt har et stykke å gå for å finne tilbake til god gammel form.

 

- Woods nærmer seg 40, og tilhører nå den eldre garde. Hver generasjon har sin stjerne, og Rory er denne generasjonens stjerne, sier Dawson i et intervju med BBC.

 

- Det er en fantastisk tid for britisk og europeisk golf. Det som gir den beste indikasjonen på hvem som er de største stjernene, er de som får mest tid på TV-skjermen. Rory og Tiger er de to som TV-selskapene er mest interesserte i, sier Dawson.

 

Årets US Masters-turnering gikk ikke etter planen for hverken McIlroy eller Tiger, og neste uke skal de i aksjon igjen for å legge skuffelsen bak seg så raskt som mulig. Wells Fargo Championship spilles fra 3. til 6. mai på Quail Hollow, banen der McIlroy tok sin første PGA Tour-tittel i 2010. Tiger Woods vant på sin side turneringen i 2007.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.