Rory på topp - Tiger sakker akterut

KNALLSTART: Rory McIlroy fikk akkurat den starten han ønsket seg før spillet ble avbrutt. (Foto: All Over Press)

Mye bevegelse i toppen i den amputerte tredjerunden av PGA-mesterskapet. Spillet fortsetter søndag.

Tiger Woods rakk å ødelegge mye for seg selv på de syv hullene han rakk å spille under lørdagens tredjerunde i PGA Championship. Tiger startet dagen i delt ledelse, men med tre tidlige bogeys befinner han seg nå fem slag bak teten. Tiger har slitt i lørdagsrundene i årets majorturneringer, og regnavbruddet kunne dermed ikke komme tidlig nok for Tiger.

 

Til tross for de dårlige forholdene, var scorene relativt lave.

 

Rory McIlroy var en av spillerne som fikk en rask start, med birdie på fem av sine første åtte hull, før en bogey på det niende droppet ham tilbake til seks under. Det gir ham delt ledelse med Vijay Singh, som rakk å gjøre to birdies og fem par i sin lederball med Tiger.

 

Til tross for McIlroys birdiekjør, var det et par på nord-irens scorekort som var mest imponerende. McIlroy hooket utslaget i trærne, og fant ballen sittende fast i en gren to meter over bakken. 23-åringen fjernet ballen, tok et straffeslag, smalt innspillet nærme og senket par-putten på to meter. Nå har han et perfekt utgangspunkt for å kunne ta sin andre majortittel, og også klatre tilbake til toppen av verdensrankingen.

 

Dersom været tillater det, skal tredje-og fjerderunden fullføres søndag.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.