Rory sjokkerte amerikanerne

FØRSTE SEIER: Rory McIlroy avsluttet Quail Hollow på utrolige 62 slag og vant sin første seier på PGA Tour med fire slags margin. (Foto: All Over Press)

20-åringen tok sin første seier på PGA Tour i ren oppvisningsstil.

Søndag fikk det amerikanske golfpublikummet for alvor se hvem som står klar til overta golftronen etter Tiger Woods. Han heter Rory McIlroy og kommer fra Nord-Irland.

På en dag da de fleste kom til Quail Hollow med et håp om at Phil Mickelson skulle skru på storspillet og ta en ny seier etter triumfen på Augusta i starten av april, stjal McIlroy showet med det som er én av de råeste avslutningsrundene verden har sett.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg var bare i "sonen", sier Rory McIlroy.

62 slag på Quail Hollow er smått utrolig. Banen er en av de vanskeligste på PGA Tour. Spesielt avslutningshullene er tøffe. De tre siste er kjent som "The Green Mile" og er fryktet selv blant de beste. Men unge Rory spilte sistedagsgolf som bare Tiger har gjort før ham. Uredd. Offensivt. Og fantastisk flott.

Rory McIlroy vant sin første seier på European Tour i Dubai i 2009. Nå har han også startet seiersgangen i USA.

- Jeg har drømt om dette siden jeg var 10-11 år og bestemte meg for å bli profesjonell golfspiller. Nå skal jeg jobbe hardt videre herfra. Det er The Players Championship allerede neste uke. Jeg ser fram til det, sier Rory.

Gledelig med norske øyne: Henrik Bjørnstad avsluttet med 72 slag og ble nummer 43 på det som beskrives som en "major-bane".


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.