Rory tilbake i form

GOD MED DRIVEREN: Rory McIlory sitt spill fra tee la grunnlaget for hans lave score torsdag. (Foto: All Over Press)

Svenske Carl Pettersson kom raskest ut av startgropen i årets siste major. Bak jager Rory McIlroy og Tiger Woods.

Pettersson åpnet PGA Championship med en bogeyfri åpningsrunde på 66 slag (-6) på Kiawah Islands Ocean Course, og leder med ett slag på Rory McIlroy, Gary Woodland og Gonzalo Fernandez-Castano.

 

I likhet med Pettersson var også McIlroys scorekort blottet for firkanter. Nord-iren følte de snille værforholdene gjorde banen lettere enn vanlig.

 

- Det var min første bogeyfrie runde på lang tid, og det var en veldig bra start. Jeg er ganske komfortabel på denne banen, og har bare spilt ni hull her på mandag og ni hull på tirsdag - jeg følte ikke at jeg måtte spille noe mer. Værmessig tror jeg dette blir den beste dagen denne uken. Men det er varmt, og man må bare passe på å få i seg nok væske, sa McIlroy etter runden.

 

Toppen av leaderboardet preges av en rekke store navn. Adam Scott er på jakt etter oppreisning etter The Open-skuffelsen for noen uker siden, og har plassert seg oppe på fire under par. Der ligger også spillere som Miguel Angel Jimenez, John Daly, Alex Noren, og fjorårsvinner av PGA-mesterskapet Keegan Bradley. 

 

Ytterlige ett slag bak deler Tiger Woods 14. plassen sammen med ti andre spillere. Tiger føler han er akkurat der han trenger å være.

 

Spørsmålet nå er om han klarer det han ikke har klart i de tre andre major-turneringene som har vært i år - å holde det solide spillet gående fire dager på rad.

 

- Det lå lenge an til at noen kom til å gå syv eller åtte under par, men så begynte det å blåse og det endret situasjonen. Hadde det fortsatt å være så stille som det var i formiddag er jeg sikker på at man måtte gå fem under for å være i topp-10, sier Woods.

 

Etter å ha slitt med putteren i lengre tid, begynte han endelig å få tilbake selvtilliten med flatpinnen torsdag. Til tross for at han bare gikk par 5-hullene på en under par, samlet han opp solide seks birdies i løpet av runden. Og han trengte bare 22 putter.

 

- Jeg spilte bra, jeg er der oppe. Jeg kom hit med den samme følelsen, og jeg senket en del i dag, forteller Tiger, og sikter til de to siste rundene av forrige ukes Bridgestone Invitational, hvor han sa han "fant ut av noe" med putteren.

 

Mens konservativ taktikk fra tee har preget årets tre første majorer for Tiger, var det en mer offensiv spillestil vi så i dag. Flere ganger dro han opp driveren, og stort sett gikk det bra. For Rory McIlroy gikk det enda bedre.

 

McIlroy brukte driveren ti ganger i løpet av runden, og traff totalt ti av 14 fairways. I tillegg hadde han ett snitt på 290 meter fra tee. Det hjelper på selvtilliten når man har slått drivene i hytt og pine de siste ukene.

 

- Når man slår langt og i fairway gir det deg en stor fordel på resten av feltet. For eksempel hadde jeg bare en wedge inn på innspillet på hull 6, et hull på 440 meter. Det gir deg også muligheten til å nå inn på par 5-hullene på to slag, kunne en fornøyd McIlroy konstatere.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.