Rorys store aften

KOMETKARRIERE: Rory McIlroy er allerede halvveis til å ta "the career grand slam". (Foto: All Over Press)

Sa du ute av form? Søndag feide Rory McIlroy all motsand av banen, og vant sin andre majortittel. Nå er han verdensener igjen.

Rory McIlroy holdt hodet kaldt da det gjaldt som mest, og vant PGA-mesterskapet på Kiawah Island med stil. Den 23 år gamle nord-iren tok søndag sin andre majortittel, med hele åtte slags margin - den samme marginen som sikret ham seieren i fjorårets U.S. Open.

 

Seieren kom overraskende på for mange. McIlroy har vært ute av form den siste tiden, og for bare noen uker siden misset han fire cuter på fem starter. Nå er han den femte yngste spilleren som har vunnet to majorturneringer.

 

De eneste foran ham er Young Tom Morris for nesten 150 år siden, John McDermott like før første verdenskrig, Gene Sarazen i mellomkrigstiden, og Severiano Ballesteros.

 

McIlroy har måttet tåle sammenligninger med Tiger Woods gjennom hele sin fortsatt korte karriere. McIlroy er nå fem måneder yngre enn Tiger var da han vant sin andre major. Søndag var Rory kledd i rødt, slik vi kjennet igjen Tiger på søndager. Og Rory spilte som Tiger da han dominerte som mest. 

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)


 

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om sammenligningene. Jeg har vunnet min andre major nå i nesten samme alder. Men så gikk han på en utrolig spurt i 2000, 2001 og 2002. Jeg skulle gjerne fortalt dere at jeg kommer til å gjøre det samme, men jeg aner ikke. Det er bare deilig å klare backe opp fjorårets majorseier med en ny tittel i år, sa McIlroy etter runden.

 

McIlroy er nå halvveis til å ta del i det eksklusive selskapet av spillere som har vunnet alle de fire majorturneringene. Men for å ta igjen Tiger trenger han fortsatt 12 majorer og 70 PGA Tour-titler til. Før denne uken stod Rory med én seier i år, i Honda Classic. Da han ble intervjuet i forkant av ukens turnering, ga han sesongen sin en B i karakter. På søndag ble det endret til A +.

 

- Jeg hørt Tiger en gang si at man kan ha en god sesong, men for at den skal bli fantastisk må du ha en major. Nå har jeg hatt to fantastiske sesonger på rad - uansett hva som skjer herfra og inn. Forhåpentligvis kan jeg fortsette å spille solid, og forberede meg til en ny fantastisk sesong neste år.

 

McIlroy befestet sin posisjon i historiebøkene ytterligere, med å ta tidenes største seiersmargin i PGA Championship. Den tidligere rekorden var syv slag, satt av Jack Nicklaus på Oak Hill i 1980. Seieren smaker ekstra godt når man tar i betraktning av 99 av de 100 beste i verden stod på startstreken.

 

- Jeg tror ikke det har sunket helt inn ennå. Det var en fantastisk golfrunde - jeg er målløs. Strategien min var bare å spille solid. Jeg hadde en litt nervøs start, men roet meg ned, og puttingen min i dag var fenomenal, sa McIlroy etter runden.

 

Han signerte til slutt for en bogeyfri runde på seks under par, hvor han senket en rekke viktige putter for å holde momentumet gående.

 

- Takk til pappa og mamma. Jeg hadde en god følelse på starten av turneringen, men jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne. Det betyr utrolig mye å se på navnene på trofeet og få mitt navn ved siden av dem. På det 18. gikk det opp for meg at jeg vant. Jeg tillot ikke meg selv å tenke på det før det siste hullet. Jeg sa til meg selv "OK, det er fortsatt en lang vei igjen.Jeg må fortsatt være i nuet, fortsette å slå gode slag. På det 18. kunne jeg endelig senke skuldrene".

 

Rory er den første spilleren i år som vinner en majorturnering etter å ha ledet etter 54 hull. Etter å ha rotet bort seieren i U.S. Masters med ledelsen før den siste runden, har Rory siden slått knallhardt tilbake, og vist at han er en solid "frontrunner".

 

Overraskelsesmannen David Lynn fra England ble til slutt nummer to med sine fem under par. Justin Rose, fjorårsvinner Keegan Bradley, Ian Poulter og Carl Pettersson delte tredjeplassen. For Tiger Woods resulterte nok en skuffende majorhelg i delt 11 plass. Skuffelsen var likevel ikke så stor at han ikke klare å komplimentere McIlroy etter runden.

 

- Vi vet alle om talentet hans. Han gikk gjennom en liten tung periode i år, men jeg tror det var bra for ham. Vi kommer alle inn i slike perioder i løpet av karrieren. Men dette er slik han kan spille. Når han er først varmes opp, er det ganske imponerende å se på, roset Tiger etter runden.

 

Med seieren stilnet McIlroy kritikerne, og klatret samtidig til topps på Europa Tours Race to Dubai-pengeliste, og andreplass på FedEx Cup-listen. Dermed har han muligheten til å repetere Luke Donalds bragd fra fjoråret med å bli den første til å vinne pengelisten på begge siden av Atlanteren i en sesong - bare med en major i bagasjen i tillegg.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.