Rose to the occasion

DEILIG: Endelig kunne Justin Rose juble for seier på PGA-touren. (Foto: Andy Lyons, Getty Images)

Justin Rose sluttet å være besatt. Da kom seieren han har ventet på.

Justin Rose hadde ikke vunnet på over to år, han hadde falt såpass langt ned på verdensrankingen at han sto i fare for å bli glemt fullstendig, men det var da briten gjorde et grep. Han sluttet å være så besatt av resultater, men isteden fokusere på det neste slaget foran seg. Hele tiden.

Sterk putting
Rose, som lå fire slag etter Rickie Fowler før sisterunden av Memorial, spilte så godt som feilfritt, og vant til slutt med tre slags margin. Han hadde blant annet åtte enputter på rad søndag. Sisterunden gikk han på 66 slag.

Det var Roses første seier på PGA-touren.

- Det har vært nære på noen ganger, og du begynner å stille deg spørsmålet hvorfor du ikke kan klare det. Men jeg kan ikke tenke meg et bedre sted å vinne for første gang, i Jack Nicklaus' turnering, sa Rose etterpå.

For Rickie Fowler ble det en ørliten nedtur, selv om han ble nummer to. 21-åringen er inne i sitt første år på PGA-touren, og han har rukket å imponere kraftig. Søndag var det hull 12 som ødela det meste for ham, da han havnet i vannet.

- Jeg gjorde en dårlig sving, og måtte betale prisen for det, sa han. Det var andre gang i år han ble nummer to i en turnering.

Topp 30
Justin Roses seier var hans sjuende på verdensbasis. Det er virkelig en imponerende vind som feier over de engelske spillerne for tiden. Lee Westwood er nummer tre i verden, Ian Poulter vant sitt første World Golf Championship tidligere i sesongen, og Luke Donald har også klatret inn blant de ti beste golfspillerne, der Paul Casey for øvrig også har en plass.

- Du føler ikke at du har oppnådd alt du ønsker i dette spillet før du har vunnet på PGA-touren, sier Rose. Seieren betydde 1.080.000 dollar og et stort sprang på verdensrankingen. Rose er nå bare så vidt utenfor topp 30.

Ricky Barnes og Bo Van Pelt delte tredjeplassen.

Hva så med de store kanonene? Tiger Woods avsluttet Memorial med en runde på par, og delte 19. plassen. Han var 12 slag etter, hans verste plassering i Memorial siden 2002. Men han fant likevel et lyspunkt.

- Jeg er kapabel til å spille fire runder på rad, sa han etterpå. Woods har bare spilt en hel turnering så langt i år, og det skjedde i Masters.

For tredje turnering på rad kunne Phil Mickelson klatre opp på toppen av verdensrankingen med seier. Han lå godt an etter første runde, men han klarte ikke å holde trykket oppe hele turneringen igjennom. Han delte femteplassen med Tim Petrovic og Ryan Moore.

Tigers neste turnering er US Open på Pebble Beach.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.