Rose tok siste stikk

TAKLET PRESSET: Engelske Justin Rose viste seg sterkest av alle på sisterunden i The Memorial. (FOTO: Getty Images)

Før finalerunden mente engelske Justin Rose at han hadde fordelen av å ligge fire slag bak ledende Rickie Fowler. Rose fikk rett. 

Verken Rickie Fowler eller Ricky Barnes klarte presset ved å gå i lederballen på finalerunden. Og når de andre sviktet var det duket for Justin Roses aller første PGA-tourseier. Han har vunnet fire ganger på europatouren, men aldri i USA. 

 

Strålende sisterunde

Engelske Rose tronet til slutt på toppen av lista, som bortsett fra Rose var fylt av amerikanere fra andre- til tiendeplass. 

Rose spilte en strålende sisterunde, seks under par. Ettersom både Fowler og Barnes slet og begge spilte 73-runder, dro Rose fra teten. Stabilt godt spill, ispedd seks birdier førte Rose til 18 under par totalt, og en etterlengtet tourseier.

- Det tok tolv år, og jeg er glad for at jeg klarte det før jeg ble 30. Jeg har alltid vært en av dem i 20-åra som ikke har vunnet. Nå ser jeg fram til de neste ti årene, for det er de som er gullalderen for golfspillere, sa Rose etter seieren.

Tiger Woods endte til slutt seks slag under par, på en delt 19.plass.  Phil Mickelson spilte seg opp noe på finalerunden, og endte på femteplass. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.