Rosene blomstrer - igjen

SELVTILLIT: Justin Rose er full av selvtillit etter seieren i Memorial Tournament nylig. (Foto: Michael Cohen, Getty Images)

Ingen vellykket start for Henrik Bjørnstad. For Justin Rose og de øvrige europeerne, derimot...

Aldri før hadde amerikanerne gått tre turneringer på rad på PGA-touren uten seier. Men så skjedde sist helg, da Graeme McDowell gikk til topps i US Open. Og det er ingen tegn på at den europeiske dominansen skal stanse med det første. Justin Rose, som gikk til topps for første gang på PGA-touren i Memorial Tournament nylig, har tatt teten igjen i denne ukens Travelers Championship.
En over par på Bjørnstad
Sammen med Padraig Harrington, Charlie Wi og Matthew Goggin er Justin Rose seks slag under par. Rett nok følger et kobbel av amerikanere bare slaget etter, spillere som Bubba Watson, Corey Pavin, Ben Curtis og Kevin Sunderland, men tendensen er likefullt den samme:
Europeerne herjer i USA.
Bare så synd Henrik Bjørnstad ikke er en av dem.
Denne uken begynte han med en runde på ett slag over par, og han ligger med det på en delt 99. plass. Det betyr at Bjørnstad nok en gang må kjempe for å klare cuten.
Justin Rose gjorde for øvrig fem strake birdies på sin vei til en 64-runde torsdag. Etter seieren i Memorial tok Rose en pause fra golfen på sju-åtte dager der han bare slappet av og koste seg.
- Etter det ønsket jeg å komme meg ut på treningsbanen. Du mister aldri kjærligheten for dette spillet, men du er nødt til å gi deg selv litt hvile innimellom.
Ikke bekymret
USAs Ryder Cup-kaptein er ikke bekymret over den europeiske dominansen.
- Det spiller ingen rolle hvordan de spiller nå. Det som betyr noe, er hvordan du gjør det den 1., 2. og 3. oktober. Det hadde vært fantastisk for Team USA å vinne turneringer, og forhåpentligvis vil gutta spille bedre etter hvert som vi nærmer oss, men alt som betyr noe, er hvordan vi gjør det under selve Ryder Cup-uken, sa Corey Pavin etter sin åpningsrunde.
Faktisk har kapteinen selv en god mulighet til å bryte europeernes rekke av seirer. Åpningsrunden hans på 65 slag tyder på at han er i form.
Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.