Rotterace på siste dag

LEADER OF THE PACK: Bubba Watson har ett slags ledelse på en hel horde av gode golfspillere før siste runde av Deutsche Bank Championship. (Foto: Jim Rogash, Getty Images)

Det blir litt av en thrilleravslutning på Deutsche Bank Championship mandag.

Bubba Watson klamret seg til en marginal ledelse av den andre sluttspillsturneringen, takket være en runde på en under par søndag kveld. Men det er en sulten gjeng som jager like bak ham. 23 andre spillere er innenfor fire eller færre slag fra ledelsen. Og det er ingen hvem som helst heller som har skaffet seg et godt utgangspunkt før siste 18.

* Regjerende FedEx-mester Jim Furyk har vist gryende form de siste ukene. Han er bare to slag bak.
* Nåværende FedEx-leder (Dustin Johnson)
* Verdens høyest rankede spiller (Luke Donald)
* Startfeltets mestvinnende spiller (Phil Mickelson)
* Regjerende Masters-vinner (Charl Schwartzel)
* En spiller som ble tatt opp i Golfens Hall of Fame tidligere i år (Ernie Els)

Det er masse amerikanere, men også fire australiere, to sørafrikanere, en engelskmann og en kar fra Sverige (Robert Karlsson) helt oppe i teten.

- Jeg tror ikke scorene er så relevante, sa Geoff Ogilvy etter tredjerunden søndag. - Jeg tror folkene oppe på ledertavlen er det som gjelder. Det er det samme hvert år. De beste spillerne på touren spiller godt her, la han til.

Men man skal ikke slå fast at vinneren vil være å finne blant de 24 øverste spillerne. I fjor gikk Charley Hoffman en sisterunde på 62 slag og gikk til topps. Men det er ventet svært vanskelige spilleforhold mandag, med tidvis enorme vindkast. En 62-runde er sånn sett usannsynlig, men banen kommer til å skille.

- Det går ikke an å gå lavt når vinden er som dette, mente Watson.

Men vinden var en faktor i søndagens spill også, og Phil Mickelson presterte en runde på åtte under par. Han gikk riktignok tidlig ut, men det var uansett dagens beste runde.

- Jeg har ikke slått ballen så godt på lenge, oppsummerte Lefty, som for øvrig er en av to spillere på topp 24 som har vunnet på TPC Boston tidligere. Den andre er Adam Scott, som vant sin første PGA-tittel på akkurat den banen for åtte år siden. Han ligger bare slaget bak Watson.

Jason Day har også gode sjanser mandag. Han ble nummer to i turneringen i fjor, og ligger på andreplass nå. Totalt sett er han 40 under par i sin TPC Boston-karriere, og han er sugen på å få sin første seier for sesongen.

- Jeg liker banen, og jeg føler meg bra med spillet mitt for tiden, sa australieren søndag.

Spennende blir det i hvert fall når avgjørelsen faller mandag kveld.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.