Royal and Ancient setter seg på bakbena

I TRADISJON TRO: Royal and Ancient Golf Club vil ikke tillate kvinnelige medlemmer med det første. (Foto: All Over Press)

Til tross for at Augusta National nå får sine to første kvinnelige medlemmer, ser ikke The Royal and Ancient Golf Club ut til å ha hastverk med å endre sitt regelverk.

The Royal and Ancient vil nok ikke få kvinnelige medlemmer med det første. I en pressemelding fra klubben, som i sin 258 år gamle historie har vært golfens viktigste styringsorgan og også arrangør av The Open, er de positive til Augustas avgjørelse, men understreker samtidig sitt eget standpunkt om medlemskap kun for menn.

- Vi leste kunngjøringen fra Augsta National med stor interesse, og ønsker å gratulere Condoleeza Rice og Darla Moore med deres medlemskap. Reglene til Royal and Ancient Golf Club of St Andrews sier spesifikt at medlemskap er forbeholdt menn, og dette er en praksis det er opp til våre medlemmer å bestemme, heter det i R&As pressemelding.

Videre understrekes det at det er kun golfklubben "The Royal and Ancient Golf Club" som er kun for menn. I 2004 ble klubbens styringsansvar satt over til en nyformet gruppe selskaper, nå kjent som R&A. I motsetning til the Royal and Ancient Golf Club, ansetter R&A både både kvinner og menn.

Les også: Augustas første kvinner

Uansett er det ikke noe tvil om at kritikken mot den tradisjonsrike klubben vil intensiveres i lys av Augustas ferske avgjørelse om å tillate kvinnelige medlemskap.

Neste år er det Muirfield utenfor Edinburgh i Skottland som er vertskap for The Open Championship. Den er en av tre baner i Open-rotasjonen uten kvinnelige medlemmer, sammen med Troon og Sandwich.

Ettersom Condoleeza Rice og Darla Morre takket ja til muligheten til å få hver sin grønne jakke, er det nå bare The Open sin "tradisjonelle trioen" som er major-arrangører uten kvinnelige medlemmer.

Sjefen i R&A, Peter Dawson har vært konsistent i sitt standpunkt gjennom hele debatten. Han påpeker at han ikke har noe i mot klubber hvor bare ett kjønn er representert. Det er flere klubber i Storbritannia som er kun for damer.

Hva mener du om klubber som tillater bare ett kjønn?


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.